Hun kan lade et stykke chokolade smelte på tungen og smage, præcis hvordan opskriften lød. Hun kan smage, hvis der tidligere er blevet arbejdet med jordbær i det køkken, hvor et nyt stykke jordbærfrit chokolade netop er lavet.

28-årige Hayleigh Perks er så dygtig til at smage på chokolade, at hendes utrolige tunge er forsikret for næsten 8,3 millioner af hendes arbejdsgiver, chokoladefabrikken Cadbury.

Det betyder dog, at hun til gengæld har indvilliget i ikke at spise stærk chili og andre ting, der kan skade hendes værdifulde smagsløg.

Kan man leve med det, må Hayleigh Perks’ arbejde som chokoladeforsker siges at være lidt af et drømmejob.

»Når jeg fortæller folk, at jeg lever af at spise chokolade hver eneste dag, så tror de nærmest aldrig på mig,« siger Hayleigh Perks til The Sun.

Se den vilde video: Har denne kvinde verdens længste tunge?

Hendes karriere hos Cadbury begyndte, da hun var 19 og arbejde deltid i deres rundvisningscenter ved siden af matematikstudierne. Herefter kom hun i lære som chocolatier, hvor hun lærte at lave den brune himmerigsmundfuld og temperere den helt perfekt og stod bl.a. for at producere prøver til smagstesting og for indsamling af data.

Efter to år var hun så god til at analysere ingredienser og skabe smagskombinationer, at Cadbury sendte hende på universitetet for at studere naturvidenskab med speciale i kemi.

Andre læser også: Anne Gadegaard: Dét fortryder jeg

Andre læser også: Ingen vil lege med 1-årige Charlie på legepladsen: Hans mors hjerteskærende beretning har fået internettet til at rase

Da hun var 23 var hun endelig klar til at blive en del af chokoladefabrikkens eksklusive smagspanel bestående af ti personer, der alle går minutiøst igennem samtlige forslag til nye chokoladebarer for at udvælge dem, der skal i produktion.

Og det er Hayleigh Perks altså så god til, at hendes arbejdsgiver valgte at forsikre hendes tunge for knap 8,3 millioner kroner.

»Jeg er den eneste I koncernen, der har fået det, og det er et stort ansvar. Jeg skal undgå at spise bestemte ting som f.eks. stærk chili, fordi det kan skade min smagssans,« siger Hayleigh Perks til The Sun.

Se også: Video af mor-barn-øvelse deles igen og igen: Kan du gøre det her efter?

Hun elsker sit job, fordi ikke to dage er ens. Én dag skal hun teste smage. En anden skal hun tjekke modetrends ud for at få inspiration til ny emballage.

»Nogle uger skal jeg endda flyve halvvejs om på den anden side af jorden for at besøge andre chokoladefabrikker og teste deres produkter. De fleste mennesker aner ikke, hvor meget arbejde der er lagt i den chokoladebar, de spiser,« siger hun.

Selvom chokolade fylder alt i Hayleigh Perks’ arbejdsdag, så undgår hun ikke den lækre spise, når hun har fri.

Hun mødte sin fire år ældre mand, den grafiske designer Ryan, gennem jobbet. Og da de blev gifdt tidligere på året, var der et sandt buffetbord af chokolade til gæsterne.