Utroligt men sandt

Hov, der er et eller andet HELT galt med H&M-modellen

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Der er sket et eller andet med modellen fra H&M. Foto: H&M

Nu er det ikke fordi, at retouchering af model-og magasin-billeder ligefrem er et ukendt fænomen, men på en af modellerne fra H&Ms aktuelle onlinebutik er det som om, at der lige er blevet arbejdet måske lidt for meget med den kreative pen.

F.eks. ser det lidt ud som om, modellen er blevet lige en tand for tynd omkring hoften i den ene side. Og er den ene arm ikke også blevet lige lidt lang? Jo, siger Kenn Römer-Bruhn, fra firmaet PReducation, der til daglig arbejder professionelt med fotografering, grafisk design og photoshop.

- Jeg er helt overbevist om, at det er manipuleret. Der er jo et eller helt unaturligt med proportionerne. Blandt andet er hoften jo helt væk, siger Kenn Römer-Bruhn efter at have set billedet.

Læs også: Se billederne: De værste Photoshop-fejl - nogensinde

Læs også: Photoshop-ups: Kan du spotte Keira Knightleys brystvorte?

Han har med grønne pile markeret de steder, hvor billedet ser spøjst ud. Blandt andet har han noteret sig, at der er nogle store farveforskelle på armene, og især i den ene side tyder meget på, at der er sket en kraftig redigering af modellens arm, og han vil ikke afvise, at den kan være blevet forlænget.

- Den buer underligt. Der er visse dele af armen, især oppe ved musklerne, der ser helt mærkelig ud. Det er som om, man har taget nogle virkeligt gode billeder og sat amatører til at redigere dem, lyder kritikken.

Læs også: Model får monster-albue i reklame-ups

Læs også: Se billederne: De værste Photoshop-fejl - nogensinde

Læs også: Grum photoshop-fejl: Hvad har de dog gjort ved dig, Christina?

H&M: Det kan forvirre

Hos den svenske tøjgigant ser man intet problem i billedet, men erkender at vinklen fra hvor billedet er taget måske godt kan give grund til forvirring.

- Vi kan godt se, at lige på dette billede kan det godt med den måde, hun står på med sit ben, se ud som om, billedet er blevet redigeret. Kontrasten i baggrunden kan være med til at fremhæve det indtryk, lyder det fra Håcan Andersson fra H&Ms svenske presseafdeling.

Han understreger, at H&M normalt ikke ændrer ved meget andet end farverne på modelbillederne.

- Vi retoucherer primært vores billeder i forhold til farver, så tøjet fremstår mere levende for at give det den farve, det har i virkeligheden. Vi kan også lysne tøjet for at gøre mønstre, kvalitet og syninger mere tydelige, lyder det altså som forklaring på den lidt sært udseende model.

Læs også: Se billederne: De værste Photoshop-fejl - nogensinde

Relaterede

Det læser andre