»Hvor stort er kørselsfradraget, hvis man rejser 35 gange rundt om Jorden for at komme på arbejde?«

Det spørgsmål har Twitter-brugeren Randahl Fink Isaksen spurgt Skat om på det sociale medie.

Efter nogle minutters betænkningstid med lommeregneren i hånden, kom svaret fra skattefar, som Skat kalder sin twitter-profil.

920.555 kroner ville den danske astronaut Andreas Mogensen kunne se frem til at få i kørselsfradrag for at tage den lange rejse til arbejde på Den Internationale Rumstation (ISS) blot en enkelt dag, skriver Skat. Hvis altså han var skattepligtig i Danmark og ikke fik transporten betalt af sin arbejdsgiver.

Andreas Mogensen blev onsdag morgen sendt ud i rummet fra Kasakhstan. Han er i øjeblikket i kredsløb rundt om Jorden, inden han og resten af besætningen fredag skal kobles sammen med ISS.

Læs også:

Så kom dagen: Andreas Morgensen sendt afsted på rumfærd

Det fantastiske spørgsmål til Skat blev senere lagt op på myndighedens Facebook-side, hvor det er blevet utroligt populært. Opslaget har fået mere end 1000 likes og 150 delinger.

Samtidig med det sjove indslag gør Skat opmærksom på, at kørselsfradraget er en af de ting, som danskerne oftest glemmer at ændre på forskudsopgørelsen, hvis de har fået længere eller kortere til arbejde.

Hvis afstanden til og fra dit arbejde har ændret sig, kan du beregne dit fradrag her.

Du kan få kørselsfradrag, hvis du har længere end 12 kilometer hver vej fra din bolig til din arbejdsplads og hjem igen.

Om du kører i bil, tager offentlig transport, cykler, løber eller på anden måde kommer frem og tilbage mellem dit hjem og arbejdsplads betyder ingenting. Du har stadig ret til kørselsfradrag efter de første 24 kilometer.

Men husk, at hvis din chef betaler for din transport, kan du ikke få kørselsfradrag.

Andreas Mogensen skal efter planen være på ISS i otte dage, hvor han skal udføre en række eksperimenter. Derefter han skal tilbage til Jorden.