Hvis du tilhører gruppen der indimellem deler et livsbekræftende og filosofisk citat med dine Facebook-venner, så tyder ny forskning på, at du er mindre intelligent, og mere tilbøjelig til at tro på overnaturlige fænomener og konspirationsteorier.

Det skriver Daily Mail.

»At give slip betyder ikke altid at man er svag, det kan også betyde at man er stærk nok til at give slip.«

Langt de fleste er sikkert faldet over, at en af deres Facebook-venner har set sig nødsaget til at poste et citat på deres Facebook-side i stil med det, man kan læse herover. Måske er du selv en af dem, som flittigt deler ud af lommefilosofien til den store skare af online-venner på enten Facebook eller Instagram.

Men måske skulle du undlade at gøre det fremover, for ny canadisk forskning har påvist, at folk der poster disse 'dybe' og 'intelligente' citater, rent faktisk er mindre intellingente.

Det er forskere fra Univeristy of Waterloo kommet frem til i rapporten 'On the reception and detection of pseudo-profound bullshit', og resultaterne er blevet offentliggjort i tidsskriftet ’ Judgment and Decision Making’.

Gennem fire forsøg med 845 frivillige, bad forskerne deltagerne vurdere en række filosofiske udsagn, blandt andet hvor 'dybe', de følte udsagnet var, og om de var enige i det.

Men mange af de udsagn, deltagerne blev bedt om at vurdere, var pure opspind, og konstrueret til lejligheden, og deltagernes opgave var naturligvis, at skelne de 'rigtige' citater fra de ’falske’.

Blandt andet blev der brugt en række tweets af forfatteren Deepek Chopra.

Derefter kastede forskerne sig over deltagerens personlighedstræk. Her kunne man udlede, at de, der lod sig imponere mest over de hjemmelavede og falske citater, i store træk var mindre reflekterende, men havde en langt større tilbøjelighed til at tro på konspirationsteorier og overnaturlige begivenheder.