KØB PLUS!

Dette foto skulle hun aldrig have lagt på Facebook

At lægge sit bryllupsbillede på Facebook er en helt almindelig ting for de fleste nygifte, men for 47-årige, britiske Hazel Cunningham kom det til at koste dyrt.

Billedet afslørede nemlig, at hun på ingen måde kunne være den enlige forsørger hun over for myndighederne påstod at være.

Falske Facebook-profiler afslører socialt bedrageri

Hazel Cunningham havde i alt fået 15.000 pund i socialbidrag på den konto og undgået at betale tusindvis af skattekroner, ifølge Daily Mail.

Se billederne: De værste danske Facebook-bommerter
Se billederne: Verdens værste bryllupsbilleder

Igennem længere tid havde hun skjult oplysninger om sin egen indkomst og sin mands, samt huslån og skatter. Da myndighederne trevlede videre i sagen stod det klart, at hun også havde holdt en længere ferie i Tyrkiet og været værtinde for et luksuriøst bryllup på Barbados.

Onsdag faldt så hammeren over Hazel Cunninghams gerninger. Hun skal tilbagebetale hver en øre af de 15.000 pund hun indtil videre har fået i bidrag, og er desuden idømt en fængselsstraf på 120 dage for at have afgivet en falsk forklaring til socialkontoret.

Det er ikke første gang, at Facebook trækker tæppet væk under en social bedrager. Sidste år blev britiske Kim Stokes, mor til tre børn, også idømt en straf for at have påstået at være enlig mor, selv om hendes Facebook-civilstatus fortalte noget andet. Det kostede hende tolv måneders samfundstjeneste.