Selvom mange og meget forskellige forudsigelser på internettet har dømt fredag den 21. december 2012 til dagen, hvor Jorden (igen) går under, skal man nok alligevel tænke sig lidt om, inden man 20. december 2012 vælger at svine chefen, konen og resten af familien til i den tror, at nu skal alle alligevel dø, og så kan det også være lige meget.

De mange, gode og fantasifulde årsager til, at Jorden burde gå under på netop denne dag hviler - ifølge planetarieleder Ole J. Knudsen fra Steno Museet i Århus - på et meget løst grundlag.

Det skriver han i dag i Århus Stiftstidende.

Dommedagsprofetier

Ole J. Knudsen har sat sig ind i de mange dommedagsprofetier, der florerer på nettet. Et af argumenterne for, at Jorden skulle gå under på netop denne dag er, at den kalender, som mayaindianerne i Mellemamerika brugte, udløber den 21. december næste år, som er en dato de kaldte '13 baktun'.

Men ifølge Ole J. Knudsen er der ingen grund til at tro, at mayaerne ikke bare tager hul på en ny kalender, ligesom vi selv gør hvert år.

LÆS OGSÅ:

- Der er intet, der tyder på, at mayaerne forventede, at verden skulle ende i det år, som vi kalder 2012. En baktun svarer til 144.000 dage, eller godt 394 år, så det (13 baktun, red.) passer med 21. december 2012. På nogle af mayernes mange stensøjler med datoangivelser er 13 baktun ganske rigtigt den højeste værdi, men andre indskrifter går meget længere frem i tid. Nogle steder anvendes tidsangivelsen en pictun = 20 baktun, skriver han i Århus Stiftstidende.

Ole J. Knudsen siger, at man på nettet kan finde de mærkværdigste eksempler på, at historien om jordens undergang bare ikke vil dø:

LÆS OGSÅ:

- Amerikaneren Nancy Lieder udgav fra omkring 1995 flere bøger, og byggede siden en hjemmesideportal, Zetatalk op omkring sine egne angivelige kontakter med rumvæsener. Det hele blev knyttet sammen med den berømte UFO-hændelse omkring kidnapningen af Betty og Barney Hill af aliens. Hun forudsagde i første omgang, at Planet X skulle ramme Jorden i 2003, men da der ikke skete noget, blev alle datoer fremskrevet til 2012, og bøgerne blev genudgivet med det nye årstal!

Også en Hollywood-film er med til at holde liv i dommedagsprofetierne, nemlig filmen ‘2012’, som blev markedsført som om den bragte en afsløring af en hemmeligholdt sandhed.

LÆS OGSÅ:

Men et andet godt argument for, at Jorden (heller) ikke vil gå under denne gang er, at de ikke skete de andre mange gange, hvor det er blevet forudsagt.

- Sidst, da Jorden skulle gå under var den 5.5. 2000, eller måske den 1.1. 2000, og før det var det 31.12.1999, og så videre: 10. marts 1982, første sekund af julemorgen 1967. Dagen efter vågner man altid op med en smag i munden af en lille smule skuffelse. Så skal man alligevel én gang til op fra sin gode dyne og ud af sengen. Pokkers!, skriver Ole J. Knudsen.