I 2010 stod den dengang 22-årige australier Luke Brett Moore lige pludselig i en usædvanlig situation. Hans bank blev ved med at låne ham penge. Og hvad gjorde Luke så? Han brugte dem.

Det britiske medie BBC bringer historien om den helt almindelige unge australier, der lige pludselig stod i en helt usædvanlig situation, hvor bankens pengestrøm ikke stoppede - ligegyldigt hvor meget af kassekreditten han brugte. Og han brugte meget.

I 2010 havde Luke Brett Moore en ganske almindelig og nyligt oprettet bankkonto i St. George Bank. Han havde for ikke længe siden været ude for en slem trafikulykke og kunne derfor ikke arbejde. Det betød, at han havde besvær med at betale sine regninger - ikke mindst sit huslån, som stod i en anden bank.

Da den månedlige betaling til huslånet skulle falde, blev han bekymret. Men så begyndte den konto i St. George Bank pludselig at overføre penge til huslånet i den anden bank.

Først undrede Luke sig, men da huslånet løbende blev betalt fra kontoen hos St. George Bank de kommende måneder, syntes alt at være fint - også selvom hans pengebeholdning hos banken begyndte at svinde for alvor.

Derfor besluttede han sig for at spørge, om han kunne låne lidt penge. Og det gik fint.

Først fik han godkendt et lån på 5.000 australske dollars - svarende til 26.000 danske kroner. Et par dage senere fik han godkendt et lån på 50.000 australske dollars - hvilket er lig med omkring 262.000 danske kroner.

Som Luke Brett Moore siger til BBC:

»Jeg var chokeret. Jeg stod i en situation med adgang til en ekstraordinær stor mængde af kredit.«

Men lad os bare slå fast, det var chokeret på en god måde. For Luke fandt hurtigt ud af, at den store og nærmest uendelige pengestrøm for en ung mand kunne bruges til at have det sjovt.

Og sjovt det havde Luke Brett Moore det de kommende par år.

Fra juli 2010 til august 2012 fik Luke lån over 50 gange. Det beløb sig op i intet mindre end 1.988.535,25 australske dollars - svarende til 10,44 millioner danske kroner.

Dem brugte han på biler, fest og damer. Han flyttede til byen Gold Coast på den australske østkyst, hvor han udnyttede de mange penge fra de mange lån. Han købte blandt andet tre biler. En af bilerne - en Hyundai Veloster - købte han, så han kunne køre til Sydney for at købe en anden bil, en Maserati.

I Gold Coast gik det vildt for sig. For Luke havde jo masser af penge.

»Det var ret fedt. Jeg havde det sjovt, det er helt sikkert. Jeg gjorde bare, hvad de fleste unge drenge gør, når de er på den alder og har en ordentlig mængde penge - bare have det sjovt og feste. Jeg tog på stripklubber og brugte hundredtusindvis af dollars på piger, alkohol, kokain og alt muligt andet. Jeg købte også en fiskerbåd. Jeg elskede det. Jeg købte en 10 pund-seddel fra gadekunstneren Banksey. Det var en af mine yndlingsting sammen med et trommeskin, der var signeret af Amy Winehouse,« fortæller Luke Brett Moore, der husker, at 'det ikke var specielt svært at låne flere penge' løbende.

Men naturligvis kunne de gode tider med nærmest uendelige midler ikke blive ved.

I august 2012 sad Luke på sit soveværelse hos sin mor, da det bankede på vinduet. Da han kom ud til hoveddøren, var politiet allerede i huset.

»De råbte og sagde til mig, at jeg var anholdt, og de gennemgik hele huset og tog alt, hvad jeg ejede.«

Han blev løsladt dagen efter mod kaution.

Et par år senere blev Luke dømt for finansielt bedrag og fik en dom på fire og et halvt år.

Han endte dog kun med at sidde i fængsel i et halvt år, inden han ved egen hjælp - da ingen advokater ville tage hans sag - førte sagen og blev frifundet og løsladt, da han under australsk lov ikke havde pligt til at oplyse banken om de mange lån, som han løbende optog.

Han fortæller til BBC, at de seks måneder bag tremmer var meget hårde. Men de betød også, at han nu har fået en ny idé til, hvad han skal lave i livet. Han vil hjælpe indsatte med deres juridiske problemer.

Når han ser tilbage på hele den vanvittige rejse, så har han følgende kommentar:

»Jeg tror bare, jeg var uheldig, at alt det skete for mig,« siger Luke Brett Moore, der stadig skal betale en pæn mængde penge tilbage for de mange lån.