En 1000 år gammel kinesisk buddha-statue viste sig at indeholde en meget død og meget makaber overraskelse. Inde i statuen gemte der sig nemlig en mummificeret munk. Det skriver den engelske avis Mirror.

Den opsigtsvækkende opdagelse blev gjort efter buddha-statuen, der normalt står på Drents Museum i Holland, blev kørt igennem en avanceret røntgen-scanner på et hospital i hollandske Amersfoort.

Da skelettet blev opdaget tog en mave-tarm-ekspert fra hospitalet også en prøve af nogle rester fra skelettet. Det viste sig at være endnu en overraskelse.

»Der hvor der engang var organer, fandt eksperten alle mulige slags råddent materiale - papirstumper, hvor der var trykt gamle kinesiske skrifttegn«, fortæller en talsmand fra hospitalet i Holland ifølge Mirror.

Flere internationale medier skriver, at munke-mummien er resterne af en buddha-mester, der hedder Liu Quan. Han levede omkring år 1100.

Den mummificerede munk bliver efter planen nu udstillet på det Nationalhistoriske Musem i Budapest i Ungarn. Her skal den stå indtil maj.

Det vides ikke med sikkerhed, hvordan munken er endt inde i buddha-statuen, men nogle buddhistiske retninger praktiserede førhen en form for selv-mummificering, hvor en munk afholdt sig fra at spise indtil han døde og blev mummificeret.