For Tommy Troelsen, 64, kom fyringen som DR-vært og kommentator som et lyn fra en klar B.T.-forside. Han var på det tidspunkt 59 år og var vært for bl.a. »Tipslørdag«.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>»Jeg havde aftalt et møde med DR-sportens daværende nye sportschef, Jørgen Steen Nielsen, hvor vi skulle tale om mit arbejde. Det skulle foregå om eftermiddagen på min første feriedag, så jeg sov lidt længe. Jeg anede ikke, hvad vi skulle snakke om. Min kone gik op for at hente en avis i kiosken. Da hun kom tilbage, smed hun B.T. på min seng og sagde: »Jeg ved godt, hvad I skal snakke om«, og her så jeg et kæmpebillede af mig selv på forsiden med overskriften: »Tommy Troelsen fyret«,« fortæller Tommy Troelsen, der i dag er fastansat på TV-stationen DK4, hvor han har sit eget talkshow.

Men han husker tydeligt sine følelser:

Jeg troede ikke på det
»Det var forfærdeligt. Jeg fik et chok over, at jeg skulle læse i avisen, at jeg skulle stoppe. Jeg troede stadig ikke på det. Jeg sagde til mig selv: »Det er da ikke sådan, DR, der praler af deres gode personale- og ældre-politik, vil fortælle dig, at du skal stoppe.« Men det første, jeg fik at vide på mødet, var en beklagelse over, at det var kommet frem i avisen!«

Alt stod helt uklart og uvirkeligt for den vragede Tommy Troelsen.

»Jeg var sikker på, jeg ville få et brev, hvori der stod, at der var sket en fejl. Jeg har aldrig fået nogen begrundelse for, hvorfor jeg skulle stoppe. Jeg følte mig helt hudløs i ordets værste betydning. Jeg tog til genmæle i aviserne og blev så ringet op af Nissen, der var utilfreds. Han sendte mig bagefter et brev, der forklarede, at jeg var blevet for gammel. Men for mig at se handler det om, hvad du kan og ikke kan, og ikke om alder,« siger Tommy Troelsen, der forud for sin TV-karriere havde arbejdet 24 år som folkeskolelærer i Jelling.

Tragedie
»Når man får en besked om, at man ikke er god nok og skal stoppe, forstår man det ikke. For mig var det en tragedie at miste mit arbejde og ikke vide, hvad jeg skulle. Jeg havde det svært med at gå ud og handle. Det var, som om man havde taget af kassen - men det lader jeg andre om derude.

I den første tid sneg jeg mig langs husmurene og viste mig kun efter mørkets frembrud. Min kone hev mig op. Jeg fik også utrolig meget støtte af familie, venner, seere og fodboldfans, der bakkede mig op, og det varmede.

Men jeg vidste ikke, hvad jeg skulle, og svømmede rundt i ingenmandsland. Var jeg alene, kunne jeg godt have været en svag person og nulstillet mig selv, og det er det eneste, man ikke må.

En gave at køre på
Men så kastede DK4 en redningskrans ud til mig, og jeg har fået det så godt som aldrig før.

»Jeg har altid været en heldig mand, der har beskæftiget mig med det, jeg kunne lide, og det har nok gjort mig lidt forkælet.

I TV-branchen er det vigtigt at komme hurtigt i gang igen, ellers bliver man hurtigt glemt. Sådan er sportens liv. Nu er jeg ikke så kendt, som jeg har været, og det passer mig fortræffeligt.

Man ved jo godt, at det slutter på et tidspunkt. Men havde ledelsen i DR haft det format,jeg savner, kunne de sagtens have fundet på noget, så man kom ordentlig ud af det med f.eks. en aftraps-ordning. I stedet blev jeg hældt ud, hårdt og brutalt,« siger Tommy Troelsen, der er still going strong.

»Jeg cykler med glæde på arbejde hver dag og har ikke tænkt at stoppe, så længe jeg har helbred til det. Det er en gave at få lov til at blive.