Skal de være Danmarks nye Grandprix-værter?

Nikolaj Lie Kaas, Sidse Babett Knudsen og Peter Frödin scorer højest på de professionelles toplister over, hvem der skal bære det danske værtskab sikkert gennem Eurovision 2014.

Intet er givet på forhånd, når DR vælger den eller de værter, der skal præsentere verdens største sang-konkurrence for 180 millioner seere.

Det er årets største værtsopgave. Måske årtiets.

Der kan være en, to eller tre. Det kan være en kvinde og en mand. En skuespiller eller to, eller en klassisk kendt tv-vært. Eller måske en showman eller en showgirl. Eller en kombination.

BT har bedt landets mest drevne og opdaterede castere inden for tv og film komme med deres bud på, hvem der bliver vært eller værter, når DR1 den 10. maj siger ’Good evening, Europe’ og sparker ’Eurovision 2014’ i gang. DR har endnu ikke lagt sig fast på, om det bliver en, to eller tre værter, eller om det bliver kvinder eller mænd.

Men de seks professionelle castingfirmaer, som BT har bedt komme med deres bud på Danmarks Melodi Grand Prix-værter, tegner et favoritfelt.

- Da vi vandt grandprixet tænkte jeg straks Sidse Babett, siger Henrik Matthiassen, der til daglig er caster på Strix.

Det samme gjorde den selvstændige caster Lisbeth Janniche samt Karin Jagd fra Gizmo Cast:

- Sidse er knalddygtig, hun taler perfekt engelsk og fransk, fordi hun har boet i Frankrig. Hun er god til at improvisere, har knald i låget og så går de i bro over vores tv-serier i udlandet, siger Jagd med henvisning til Sidse Babetts succes som statsminister Helene Nyborg i ’Borgen’, der har været vist med stor succes i mange europæiske lande, siger Karin Jagd.

På mandesiden stikker en af landets største skuespillere af foran alle andre.

- Nikolaj Lie Kaas har gjort det fantastisk som Zulu Awards-vært. Han har en utrolig timing, er super dygtig og er et rigtig godt bud, mener Gro Terp og Ditte Kiel fra Art Cast, der er enige med fem ud af seks castere om Lie Kaas.

- Han er super charmerende, har sikkerhed, selvværd og selvironi. Man føler sig tryg ved ham, og han kan stå distancen, hvis noget skulle gå galt, mener Karin Jagd.

Peter Frödin er den anden mandlige topfavorit, der nævnes af tre ud af seks castere:

- Han ville være spot-on i det show med sin humor, erfaring og smittende humør, siger selvstændig caster Lisbeth Janniche.

Den rigtige kombination

Model, danser og tv-vært Christiane Schaumburg-Müller nævnes både af Mastiffs chefcaster Mette Bennike og den selvstændige caster Elisa Lykke som oplagt kvindeligt bud.

- Christiane er indbegrebet af fjerboa, show, dans, alt det kulørte. Det er en af hendes største drømme at være grand-prix-vært. Hun elsker det og holder selv grand -prix-aftener privat, siger Elisa Lykke, der nævner den platinblonderede ungdoms-vært Emil Thorup som en af sine sin mandlige favoritter. Han var vært i dansk Melodi Grand Prix i 2012, sammen med ’Aftenshowet’s Louise Wolff, der også nævnes som en mulighed af flere castere.

- Jeg er ret sikker på, at én af værterne bliver en DR-profil. Sandsynligvis i en cocktail med nogen udefra, siger Lykke, og er dermed enig med Terp og Kiel fra Art Cast:

- Det bliver ikke to skuespillere, men en kombi med en vært og en skuespiller eller musiker. Vi tror, at skuespiller Nukâka Coster-Waldau (Nikolaj Coster-Waldaus kone. Red.) eller Pernille Rosendahl kunne være gode bud i kombination med Nikolaj Koppel og Lie Kaas, siger Gro Terp, der også nævner yngre DR-værter som Sara Frost og Marie Høst, samt erfarne skuespillere som Ellen Hillingsø, Iben Hjejle og Trine Dyrholm. Sidstnævnte deltog selv i det danske Melodi Grand Prix i 1987 med sangen ’Danse i måneskin’, som blev et stort hit det år.

Også den rutinerede DR-vært Lise Rønne nævnes af flere som et bud på jobbet, blandt andet på grund af hendes store erfaring med direkte tv-show.

- Værterne skal have humor, men må aldrig distancere sig fra programmet. Opgaven skal tages alvorligt, og værterne må ikke være grønne. Et så stort fantastisk show, kræver erfaring, international klasse og en masse pondus, siger Mastiffs chefcaster Mette Bennike til BT.

Skærmtække

Værterne til Eurovision 2014 skal opfylde følgende krav:

Erfaring med tv og optræden foran et kamera

Erfaring fra direkte show med store scener

Skal kunne tale stort set flydende engelsk

Skal have en vis fornemmelse for det franske sprog

Skal være indbydende og flotte repræsentanter for Danmark

Skal udstråle varme, selvtillid og overskud

Skal have stærke nerver, så man ikke lader sig slå ud af tekniske/menneskelige fejl

Hvis der er mere end én vært, skal der desuden være en god kemi mellem værterne

Læs også: