Familien Winehouse aflyser teaterstykke

Det er familien til Amy Winehouse, der har sagt nej til Det Kongelige Teaters musikforestilling med udgangspunkt i rockstjernens sange.

Det er faderen til den afdøde rockstjerne, Amy Winehouse, der har blokeret for Det Kongelige Teaters musikforestilling »Amy«, som var programsat i begyndelsen af 2013i Det Røde Rum.

KODA, der administrerer kunstneres ophavsrettigheder, havde ellers givet tilladelse til forestillingen, men nu er den trukket tilbage.

Afvisningen fra familien kommer angiveligt, fordi man har frygtet, at Winehouse-navnet ville blive udnyttet kommercielt.

- Det er dybt beklageligt. Det er ikke en optimal situation, at vi trækker en tilladelse tilbage, når den først er givet, siger Nicolaj Hyltén-Cavallius, kommunikationschef i KODA, som varetager kunstneres ophavsrettigheder.

- Vores vurdering var, at der ikke ville være problemer med forestillingen, idet det skulle spille på en meget lille scene, og at der ingen kommercielle interesser er i spil i forbindelse med forestillingen, siger Nicolaj Hyltén-Cavallius.

- Men rockstjernens fader har vurderet det anderledes, og det må vi naturligvis respektere, siger Nicolaj Hyltén-Cavallius, der lover at man vil se på, hvordan man undgår, at noget lignende fremadrettet kan ske.

Forestillingen skulle være spillet 13 gange i Det Røde Rum, hvor der er plads til cirka 220 publikummer.

Det Kongelige Teater arbejder nu på at finde et alternativ til den aflyste forestilling. Allerede købte billetter refunderes også.

Den 27-årige sangerinde Amy Winehouse blev fundet død i sit hjem i London i juli 2011. Hun døde angiveligt af alkoholforgiftning.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08