»Argo« blev Bedste Film

Michelle Obama præsenterede Oscarfestens »Bedste film«-pris, der gik til Ben Afflecks »Argo«

En af Oscar-aftenens største overraskelser blev, da selveste præsidentfruen tonede frem i en TV-transmission og præsenterede Oscarfestens Bedste Film.

Michelle Obama, der blev introduceret af filmstjernen Jack Nicholson, gav prisen til »Argo«.

Filmens instruktør Ben Affleck gik på scenen sammen med filmens producere, og takkede blandt andre folkene bag alle de øvrige nominerede otte film.

»De har ligeså stor ret til at være heroppe,« sagde Ben Affleck, der i en rablende takketale fik takket sin far og mor samt »Vore venner i Iran, der er befinder sig i en vanskelig situation«.

»Argo« fortæller en autentisk historie om en spektakulær redningsaktion af seks amerikanere, der havde undsluppet gidseltagningen på den amerikanske ambassade under den islamiske revolution i 1980 i Iran.

Det var forventet, at filmen ville få prisen, men andre havde også sat deres penge på »Beasts of the Southern Wild« af Benh Zeitlin og ikke mindst »Lincoln« af Steven Spielberg.

Bedste mandlige skuespiller blev Daniel Day-Lewis for sin rolle som en amerikanske præsident Lincoln i Steven Spielberg-filmen af samme navn. Daniel Day-Lewis holdt en af aftenens sjoveste takketaler, idet han hævdede, at han egentlig skulle have spillet Margaret Thatcher i »The Iron Lady«, mens Meryl Streep, der overrakte ham prisen, egentlig var Spielbergs første valg til rollen som Lincoln.

Bedste kvindelige skuespiller blev Jennifer Lawrence, og dermed blev både den niårige Quvenzhané Wallis og den 86-årige Emmanuelle Riva forbigået i kategorien.

Det samme blev den danske film »En Kongelig Affære« af Nikolaj Arcel, der var nomineret i Bedste Udenlandske Film-kategorien. Her blev Michael Hanekes film »Amour« vinder.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08