Foto: CHINA DAILY

Wow! Her er pletskuddene, der kan tage pusten fra dig

SMS

Her ses en række udvalgte billeder fra nyhedsdøgnet fra rundt omkring i verden.

Billeder udvælges af billedredaktørene hos Reuters, AFP og EPA.

Foto: Lukas Schulze

Svenske Henrik Lanner og hans hest Vivaldi i aktion under German Show Jumping and Dressage Derby i Klein Flottbek i Hamborg, Tyskland.

Foto: RCMP ALBERTA

Billedet viser skovbranden i Fort McMurray i Canada. Skovbranden er fortsat ikke under kontrol, og dækkede d. 6. maj et areal større end London.

  
   Foto: JUAN CARLOS HIDALGO

Et billede af arenaen hvor den spanske tyrefægter Daniel Luque møder aftenens første tyr.

Foto: CHINA DAILY

Panda-moren Aibang med sin nyfødte pandaunge i pandaformeringscentret i Chengdu, Sichuan-provinsen i Kina.

  
   Foto: GRIGORY DUKOR

Schweiz' ishockeyhold inden kampen mod Kazakhstan i VM i ishockey i Moskva, Rusland 2016.

  
   Foto: JITENDRA PRAKASH

Hånden på en Sadhu - en hellig hindu mand. Billedet er taget efter Sadhuen har badet i Shipra-floden i Indien.

  
   Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV

Russiske militærfolk på Den Røde Plads under Victory Day-militærparaden i Moskva d. 9. maj, 2016. Rusland markerer 71-års jubliæet for Sovjetunionens sejr over Nazityskland i 2. Verdenskrig.

Foto: NELSON ALMEIDA

Brasilianske supportere jubler og støtter deres hold under Copa Libertadores fodboldkamp mod Uruguay Nacionales, som blev afholdt på Arena Corinthians stadion i Sao Paolo, Brasilien d. 4. maj 2016.

Foto: DANIEL BECERRIL

Et medlem af Star Wars fanklub, klædt ud som Stormtrooper, taler til en pige uden for en hospitals-skadestue under Star Wars Day og festligheder i Monterrey, Mexico d. 4. maj 2016.

Foto: STRINGER

Villarrica vulkanen ses i natten fra Villarrica nationalpark i Pucon, Chile d. 4. maj 2016.

Foto: MARIO ANZUONI

Skuespillerinden Jodie Foster rører sin stjerne efter den blev afsløret for første gang på Hollywood Walk og Fame i Hollywood, USA d. 4. maj 2016.

Foto: MUHAMMAD HAMED

En syrisk flygtning sidder fast mellem den jordanske og syriske grænse. Hun bærer på sit grædende barn, imens hun venter på forhåbentlig at kunne krydse grænsen ind til det jordanske teritorium ved byen Ruwaished på Hadalat området, øst for hovedstaden Amman d. 4. maj 2016.

Foto: FEDERICO GAMBARINI

En flamingo hviler sig i solen i flamingoernes bur i Zoologisk Have i Köln i det vestlige Tyskland d. 4. maj, 2016.

Foto: JUSTIN LANE

Folk ser på en 1109-karat 'Lesedi la Rona' diamant. Det er efter sigende den allerhøjeste kvalitet af uslebne diamanter, der er blevet opdaget i over 100 år. Her ses den på en auktion på Southeby auktionshus i New York, USA d. 4. maj 2016.
Diamanten, som blev opdaget i november 2015 i Botswana, bliver bortauktioneret d. 29. juni 2016 i Sotheby i London og forventes at blive solgt for over 70 millioner USD. Det svarer til ca. 500 millioner danske kroner.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH

En landmand viser sin hånd. Han er igang med at høste hvede på gården Qalyub i El-Kalubia Governorate, nordøst for Cairo, Egypten d. 1. maj 2016.

Foto: SEYLLOU

En masse fårreskind er i gang med at tørre i solen i Guediawaye i udkanten af Dakar d. 13. april 2016. De håndværksmæssige garverier bidrager til det lokale lædermarked.

Foto: ATHIT PERAWONGMETHA

Sampao Jantharun (V) hjælper Somjit Phuthasiri på 90 år frem i kørestol. De er på vej til deres hjem på Wellness Nursing Home Center i Aytthaya, Thailand, d. 9. april, 2016. Mange thailandske familier passer deres ældre slægtninge for en løn, der landsdækkende bidrager med op til en tredjedel af husstansindkomsten. Antallet af familier, der står overfor dette problem, vil stige gevaldigt, da befolkningen som et af de hurtigst voksende i Sydøstasien bliver ældre og ældre.

AFP PHOTO / SAEED KHAN
AFP PHOTO / SAEED KHAN Foto: SAEED KHAN

Balletdansere fra den australske ballet udfører en scene fra 'Scent of Love' under generalprøven på den nationale premiere på 'Symfoni i C', i Operahuset i Sydney den 28. april, 2016

AFP PHOTO / POOL / KIRILL KUDRYAVTSEV
AFP PHOTO / POOL / KIRILL KUDRYAVTSEV Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV

En russisk Soyuz 2.1a raket, der transporterer Lomonosov, Aist-2D og Samsat-218 satellitter, letter fra affyringsrampen på den nye Kosmodrom Øst uden for byen Uglegorsk, omkring 200 km fra byen Blagoveshchensk i den fjernøstlige Amur-region d. 28. april, 2016.

AFP PHOTO / JOE KLAMAR
AFP PHOTO / JOE KLAMAR Foto: JOE KLAMAR

To drenge spiller fodbold ved solnedgang i en lejr for indvandrere og flygtninge på den græsk-makedonske grænse nær landsbyen Idomeni d. 27. april, 2016.

EPA/ATTILA KOVACS HUNGARY OUT
EPA/ATTILA KOVACS HUNGARY OUT Foto: ATTILA KOVACS

En tophejre forsøger at fange sig en fisk nær Pusztaszer, sydøst for Budapest.

AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
AFP PHOTO / ARIS MESSINIS Foto: ARIS MESSINIS

Fakkelbærere bærer den Olympiske ild til toppen af højen Akropolis ved ceremonien i Athen d. 26. april 2016.

REUTERS
REUTERS Foto: RAFAEL MARCHANTE

Kvinden Zulmira Jesus poserer her på et portræt på åben gade i Povoa de Agracoes, ved Chaves, Portugal d. 19. april 2016.
I landsbyerne Agracoes og Povoa de Agracoe har emigrationen bragt befolkningstallet ned fra mere end 50 beboer til færre end et dusin i hver by. De resterende landsbybeboere deler samme dystre accept af, at efter de har forladt byerne, vil deres landsbyer også dø ud.
Lignende øde situationer udspiller sig i mange andre portugisiske byer fra syd til nord.

Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Konkurrenter løber ned ad Champs Elysees under Triumfbuen lige i starten af d. 40. Paris Marathon i Frankrig d. 3. april 2016.

Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Den schweiziske Anne-Flore Marxer konkurrerer i kvindernes snowboard event på Bec des Rosses under Verbier Xtreme Freeride World Tour finalen d. 2. april 2016, over det schweiziske alpe-hotel ved Verbier.

Foto: AFP PHOTO / MOHAMMED AL-SHAIKH

Mercedes AMG Petronas F1 Racing teamets racerkører Nico Rosberg kører under den tredje omgang på Sakhir banen i Manama d. 2. april 2016 ved Bahrains Formel 1 Grand Prix.

Foto: AFP PHOTO / BULENT KILIC

Refik er flygtning fra den nordlige syriske by Afrin. Her spiller han på et strengeinstrument (en saz) nær grænsehegnet ved en lejr langs den græsk-makedonske grænse ved den græske landsby Idomeni d. 1. april 2016. Her er tusindvis af flygtninge og indvandrere strandet ved Balkans grænseblokade.
FN-chef Ban Ki-moon opfordrede d. 30. marts til en forenet global indsats for at tackle den syriske flygtningekrise, da han åbnede konferencen om sikring af forflyttelse af næsten en halv million flygtninge. Mere end en million indvandrere - omkring halvdelen af dem syrere - nåede Europa via Middelhavet sidste år. Denne strøm er kontinuerligt forsat gennem de første tre måneder af 2016.

Foto: AFP PHOTO / MOHAMED HWAITY

En saudiarabisk mand leder en række kameler hjem efter at have været på et træningscenter d. 1. april 2016 tæt ved byen Tabuk, som ligger 1500 km norvest for hovedstaden Riyadh.

Foto: EPA/PATRICK PLEUL

Et frugttræs blomster bliver belyst af morgensolen på en mark på kanten af Oderland distriktet i nærheden af Mallnow, Brandenburg, Tyskland d. 2. april 2016.

Foto: ANDREAS SOLARO

Pave Frans under en påskeceromoni i Peterskirken i Vatikanet, Langfredag. På trods af den afslappede stilling var paven vågen under ritualet.

Tilhængere af Yemens tidligere præsident, Ali Abdullah Saleh kravler op på søjlerne af monumentet »Den Ukendte Soldat« på et-års-dagen for det første saudiarabiske luftangreb på byens hovedstad Sanaa.

Foto: PAU BARRENA

En tilhænger lægger et halstørklæde ved mindemærket for fodboldspilleren Johan Cruyff ved FC Barcelonas hjemmebane, Camp Nou. Johan Cruyff tabte kampen til kræften i en alder af 68 år, hvilket medførte en sand lavine af kondolence- og hyldestbeskeder til den afdøde hollænder.

Skiltet i Lake Bistineau nær Webster Parish, Louisiana lover i den grad, hvad det skilter med. Voldsomme storme hærger i disse dage USAs sydstater med både dødsfald, oversvømmelser og ødelæggelser for milliarder af kroner.

Foto: TYRONE SIU

Myldretidstrafik i Taiwan, hvor motorcyklerne dominerer gadebilledet i stor stil.

Foto: DMITRY SEREBRYAKOV

»Maslentisa« er en festival i Ukraine, Hviderusland og Rusland, hvor man siger farvel til vinteren på Sankt Hans-lignende vis ved at tænde gigantiske bål.

Den franske præsident Francois Hollande passerer de franske spahi-soldater under en officiel begravelsesceremoni for den franske politiker Yves Guena på Hotel des Invalides i Paris.

Foto: MARIANA BAZO

En søelefant vogtes af politi og frivillige for at blive tjekket af dyrlæger, efter den blev fundet i en svagelig tilstand på en strand i Miraflores-distriktet i Lima.

  
   Foto: OLIVIER MORIN

En surfer ridder på bølgen ved den tilsneede strand i Unstad på Lofoten Island ved polarcirklen. Surfere fra hele verden kommer til Lofoten Island for at surfe under ekstreme forhold. Havtemperaturen er 6-7 °C og lufttemperaturen omkring 0 °C.

  
   Foto: REMKO DE WAAL

Demonstranter bær masker, der viser den hollandske premierminister Mark Rutte under en demonstration mod kloning af landsbrugsdyr i Haag, Holland.

Foto: LUCY NICHOLSON

Synkronsvømmeduoen Anita Alvarez (tv.) og Mariya Koroleva poserer til et portræt under USA's Olympic Committee Media Summit i Beverly Hills, LA, Carlifornien.

Foto: Reuters

En lille isbjørn, født 11. december 2015 i Bremen Zoo, Tyskland, ligger på brystet af sin mor og hygger. Den har endnu ikke fået et navn.

Foto: - -

Byen Tavua på Fiji-øen Viti Levu blev voldsomt ramt af af den kraftigste cyklon i Fijis historie. Her ses de massive ødelæggelser efter vindstød, som nåede op på over 300 kilometer i timen.

Foto: DINUKA LIYANAWATTE

En deltager falder ud af køretøj under en "Tuk Tuk"-polokamp i Galle, Sri Lanka. Normalt spilles polo på heste, men i denne udgave dyster deltagerne altså på de trehjulede »Tuk Tuks«.

Foto: JAKUB KACZMARCZYK

Medlemmer af en historisk militærklub deltager i genopførelsen af »Slaget om Poznan« i Citadel Park, Poznan, Polen. Slaget om Poznan under Anden Verdenskrig var etmassivt angreb fra Sovjetunionens Røde Armé, som havde til formål at eliminere en tysk nazihøjborg i Poznan under besættelsen af Polen.

Merrylu Casselly og Jozsef Richter, begge cirkusartister, poserer med en elefant til deres bryllup på valentinsdag i Budapest.

Foto: JEWEL SAMAD

En model viser en kreation af Victoria Beckham frem under Fall 2016 New York Fashion Week d. 14. februar 2016.

Foto: TIMOTHY A. CLARY

En hund af racen Bichon frisè afventer sin tur under første konkurrencedag til Westminster Kennel Club 140 års jubilæums hundeshow i New York.

Foto: DANIEL HAYDUK

En mand svømmer i det Indiske Ocean nær tankskibet 'Miracle'. Skibet stødte på grund ved mundingen til Dar es Salaam havnen d. 13. februar 2016.

  
   Foto: ALESSANDRO DI MEO

Pave Frans iført en traditionel mexikansk sombrero - en gave fra en mexikansk journalist - på et fly til Havana. Pave Frans tager til Cuba for at begrave en 1000 år gammel strid inden for Kristendommen, for dernæst at rejse videre til Mexico.

  
   Foto: KARIM SAHIB

Jockeyer konkurrerer til et kamelvæddeløb under Sheikh Sultan Bin Zayed al-Nahyan heritage festival i udkanten af Abu Dhabi. Festivalen inkluderer en kamelskønhedskonkurrence, en traditionel markedsplads, en kamelauktion og konkurrencer inden for traditionelle håndværk.

Foto: MAXIM SHIPENKOV

Bronzevinderen Madison Olson fra USA i aktion til FIS Freestyle Ski World Cup 2016 i Moskva, Rusland.

Foto: SEBASTIAO MOREIRA

Medlemmer af gruppen Unidos de Vila Maria danser i løbet af det gigantiske karneval i Sao Paulo, Brasilien.

Foto: AGV PLAZA DE ARMAS

Tyrefægteren Sebastian Castella får en ordentlig flyvetur under en forestilling i Mexico City.

  
   Foto: KAY NIETFELD

Besøgende til CTM-festivallen oplever en lyd- og laserinstallation i Kraftwerk Berlin i Berlin. Lyskunsteren Christopher Bauder og musikeren Robert Henke står bag installationen.

  
   Foto: MARCELO DEL POZO

En model præsenterer en kreation af Cristina Granero under det Internationale Flamenco Fashion Show SIMOF i Andalusiens hovedstad Sevilla i Spanien.

En skiløber på Mont Blanc.

Foto: GREG WOOD

Japanske Yasuhiro Koseki til mændenes 200 meter brystsvømning til Aquatic Super Series i Perth, Australien.

Foto: ROBERT ATANASOVSKI

En kvinde balancerer en taske oven på sit hoved. En mand bærer sit barn, da de flygter ved den Makedonsk-Serbiske-grænse ved Tabanovce.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Smartphone-afhængigheden er blevet så stor, at svenskerne har set sig nødsagede til at sætte skilte op til advarsel for trafikanter, der risikerer at bumle ind i smartphone-distraherede fodgængere. Skiltet her er set i »Gamla Stan« i Stockholm.

...er det en abe? Ja, det er det rent faktisk. På en farm i Baowan i Kinas Henan-provins opdrættes aber til at kunne udføre alverdens finurligheder - blandt andet at kunne køre på cykel.

Foto: RONALDO SCHEMIDT

En sky af aske og røg spyes op fra Popocatépetl vulkanen. Billedet er taget fra Izta-Popo nationalpark i Puebla i Mexico.

   
    Foto: jozef_jakubco

Aliona Savchenko og Bruno Massot fra Tyskland til EM i kunstskøjteløb i Ondrej Nepela Arena i Bratislava, Slovakiet.

  
   Foto: BRITTA PEDERSEN

Håndboldtræneren for det tyske herrelandshold Dagur Sigurdsson fejrer Tysklands sejr over Spanien i EM-finalen i Polen 2016.

  
   Foto: PATRICK KOVARIK

Den brasilianske model Isabeli Fontana præsenterer en kreation fra Ralph & Russo under modeugen i Paris 2016.

  
   Foto: MAX ROSSI

Rådhuset i Siena set nedefra. Københavns Rådhus, der er tegnet af arkitekten Martin Nyrop, er inspireret af netop Rådhuset i Siena, Italien.

  
   Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Et billede af en iglo foran det berømte bjerg Matterhorn i Schweiz. Igloen er en del af iglolandsbyen (Iglu Dorf), som fungerer som hotel med bar, restaurant, soveværelser og wellness. Hotellet har i år 20-års jubilæum, og i denne anledning har værterne bygget en kæmpe klassisk iglo på 13 meter i diameter og 11 meter til loftet. Billedet er taget med teknikken long-exposure photography.

Foto: HANDOUT

Et dovendyr holder om et trafiklys ved en motorvej i Ecuador d. 22. januar 2016. Politimænd der patruljerede den nye motorvej, fandt dovendyret efter at den tilsyneladende havde forsøgt at krydse gaden. Politiet returnerede dyret til dets naturlige habitat, efter en dyrlæge havde tilset den og sikret sig, at dovendyret var i god behold.

Foto: ABIR SULTAN

En tysk tog-kassebil, der blev brugt til at transportere jøder til koncentrationslejre under Anden Verdenskrig, ses her på en tåget dag på 'Yad Vashem Holocaust Memorial Museum' i Jerusalem, Isralen d. 26. januar 2016. Den internationale 'Holocaust Remembrance Day' markeres hvert år d. 27. januar.

Foto: HOW HWEE YOUNG

To kvinder skøjter på slæde henover den frosne Shichahai-sø i Beijing, Kina d. 26. januar 2016. Mens temperaturerne i Beijing er steget fra et lavpunkt på -17 grader Celcius i løbet af weekenden, kan mange områder i Kina stadig opleve ekstrem polar-kulde, der medbringer frysende temperaturer til de nordlige dele af Kina.

Foto: ALI HASHISHO

En kystarbejder fjerner en død havskildpadde, som blev skyllet op på stranden i havnebyen Sidon i det sydlige Libanon d. 26. januar, 2016.

Foto: MENAHEM KAHANA

Ultra-ortodokse jøder i Belz Hasidim deltager i fejringen af den jødiske fest 'Tu Bishvat' (eller 'Tree New Year') d. 25. januar 2016 i Jerusalem.

Foto: CHRISTIAN BRUNA

En kinesisk dreng leger med sæbebobler lige ved Hofburg Palace ved Heldenplatz, som er en af de største turist-attraktioner i Wien, Østrig. Billedet er taget d. 26. januar, 2016.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Soldater bærer kisterne af de seks franske soldater, der døde efter en lavine i Alperne. Tropperne deltog i en træningsøvelse tæt på feriestedet Valfrejus 60 km syd for Albertville, da de pludselig blev fejet bort af sneskred d. 18. januar. Ceremonien her er til ære for de faldne, og foregår i Saint-Christol d. 26. januar, 2016.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook

Gå på opdagelse i Prøv gratis i 30 dage