Verdenssundhedsorganisationen har registreret rekordstore fremskridt i kampen mod tropiske sygdomme.

Geneve. Gennem de seneste ti år er der sket bemærkelsesværdige fremskridt i kampen mod en række tropiske sygdomme.

Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, på sin hjemmeside.

- WHO har registreret rekordstore fremskridt i kampen for at udrydde ældgamle plager som sovesyge og elefantiasis, udtaler WHO's generalsekretær, Margaret Chan, i meddelelsen.

- Gennem de seneste ti år er millioner af mennesker blevet reddet fra nedsat funktionsevne og fattigdom takket være et af de mest effektive partnerskaber i det globale sundhedssystem, tilføjer hun.

I en ny rapport fra WHO konkluderes det, at succesen blandt andet skyldes stor politisk opbakning og store donationer af lægemidler. Samtidig har forbedrede levevilkår ført til langt bedre sygdomsbekæmpelse i de berørte lande.

I 2007 mødtes en gruppe globale initiativtagere for at danne fælles front i kampen mod tropiske sygdomme.

Siden har en række lokale og internationale organisationer arbejdet tæt sammen med myndighederne i de pågældende lande. På den måde har man sikret bedre medicin, forebyggelse og behandling af patienterne.

Det globale samarbejde betyder blandt andet, at en milliard mennesker blev behandlet for mindst én tropisk sygdom alene i 2015.

Antallet af mennesker med sovesyge er blevet reduceret fra 37.000 nye smittede i 1999 til 3000 i 2015.

En sygdom som guineaorm blev der kun registreret 25 tilfælde af i 2016. For bare 30 år siden var der millioner af nye tilfælde hvert år.

WHO nævner også, at kun 12 mennesker døde af sygdommen hundegalskab i 2015 i de amerikanske lande.

/ritzau/