Australske myndigheder har nu varslet Indonesien om, at vragdele fra et stort rutefly, der har været pist forsvundet i mere end syv måneder, kan skylle ind over det store øriges sydlige kyster.

Det malaysiske rutefly MH370 forsvandt under stærkt mystiske omstændigheder og med 239 mennesker ombord natten til 8. marts på en rutineflyvning mellem Kuala Lumpur og Beijing.

Derefter gik den største flyeftersøgning i verdenshistorien i gang - først over den nordlige del af Det Indiske Ocean.

Men efterfølgende analyser, bl.a. af flyets automatiske pingsignal til satellitter, fastslog, at det efter al sandsynlighed var løbet tør for brændstof og styrtet i havet mere end 1.000 km ud for den australske vestkyst.

Trods den intensive eftersøgning med fly, skibe og ubåde har man fortsat ikke fundet et eneste spor af ruteflyet.

Men nu vurderer australske maritime myndigheder på baggrund af detaljerede undersøgelser af strømforholdene i den udpegede del af Det Indiske Ocean, at lette vragdele fra flyet næppe kan være skyllet ind over kysterne af det generelt øde Vestaustralien.

I stedet mener de, at vragdele må være flydt længere ud på havet - mod vest - og derfra mod nord op mod de indonesiske øer Java og Sumatra, skriver avisen Sydney Morning Herald.

I begyndelsen af oktober indledte et internationalt team en systematisk eftersøgning af et ca. 60.000 kvadratkilometer stort havbundsområde i håb om at finde vragdele fra flyet. Eftersøgningen involverer bl.a. en specialubåd, der foreløbig har undersøgt ca. to procent af det mere end danmarksstore areal.

Holdet forventer, at det vil tage mindst et år at undersøge hele havbundsområdet, der ligger på op til 7.000 meters dybde.

Samtidig udelukker man ikke, at fortsatte analyser af spøgelsesflyets mulige rute på et senere tidspunkt vil ændre på, hvor man bør lede.