Et kraftigt jordskælv har ramt et område i havet sydvest for Indonesien, oplyser den amerikanske overvågningstjeneste USGS ifølge Reuters.

Skælvet skulle være på 7,9 på richterskalaen og er dermed meget voldsomt.

Der blev udsendt Tsunami-varsel for dele af Indonesien, blandt andet for øen Java, hvor hovedstaden Jakarta ligger. Der blev også udsendt varsel for Sumatra, hvor tsunamien i 2004 ramte voldsomt og dræbte tusindvis af mennesker.

Nu meldes det også, at der er udstedt tsunami-varsel for det vestlige Australien.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters indiske del, så skal der være døde i forbindelse med jordskælvet. Det har Reuters India fået bekræftet fra indonesiske redningsarbejdere. Endnu er det uklart, hvor mange døde, der er tale om.

Det er en af cheferne fra Indonesiens redningstjeneste, der har været ude og bekræfte, at der er døde. Til Reuters India har han ganske simpelt sagt:

»Der er nogle, som er døde.«

På det sociale medie Twitter meldes der om, at jordskælvet kunne mærkes så langt væk som Singapore.

Der er endnu ikke meldinger om tilskadekomne i forbindelse med jordskælvet, der reporteres til at have ramt i en dybde af 10 km vest for Sumatras kyst.

Mange kommer nok til at tænke på jordskælvet i nogenlunde samme område tilbage i 2004. Her blev omkring en kvart million mennesker dræbt af den efterfølgende tsnuami, som ramte store dele af det Indiske Ocean.

Det jordskælv målte omkring 9,1-9,3 på richterskalaen, og var dermed omkring ti gange så voldsomt, som det der har ramt ud for den indonesiske kyst i dag.

Området omkring Indonesien bliver ofte ramt af jordskælv, da det ligger i den såkaldte 'ring af ild' i Stillehavet.

Den strækker sig fra det sydvestlige Sydamerika ved Chile hele vejen rundt i det store ocean via det vestlige Nordamerika over det østlige Asien og ned til New Zealand. Og her er stort set hele Indoniesien også en del af 'ringen af ild'.

Grafik af 'ringen af ild', som løber hele vejen rundt i Stillehavet.
Grafik af 'ringen af ild', som løber hele vejen rundt i Stillehavet. Foto: USGS
Vis mere

Opdateres...