Ejer du et par hovedtelefoner af det populære mærke Bose, så skal du muligvis være påpasselig med, hvad du lytter til. Den amerikanske virksomhed er nemlig blevet sagtsøgt af en kunde for angiveligt at have gemt lidt for mange oplysninger om ham. Det skriver Washington Post.

I sidste måned købte amerikanske Kyle Zak et par hovedtelefoner fra Bose til godt 2400 danske kroner. Han registrerede sit nye køb på Boses hjemmeside med navn og email såvel som hovedtelefonernes serienummer. Derefter downloadede han appen Bose Connect, som ifølge fabrikanten ville gøre hele oplevelsen bedre, idet forbrugeren nu fik mulighed for eksempelvis selv at styre niveauet af støjdæmpning samt dele sin musik med vennerne, hvis de også ejer et produkt fra Bose.

Men det viser sig, at man deler meget mere end musik - og med mange flere end blot vennerne. I hvert fald hvis Kyle Zak får ret i sin anklage. Ifølge amerikaneren opsamler appen en masse informationer, som går langt ud over dem, man har godkendt i brugerbetingelserne. Heriblandt navnene på de musikfiler man hører.

Ifølge Kyle Zak handler det dog ikke bare om, at man skal have lov at høre Smølfehits eller Dr. Bombay uden at blive udstillet og dømt for sin tvivlsomme musiksmag. Det handler lige så meget om, at navne på Podcasts også gemmes, hvorfor man kan stykke en del sammen om en given bruger. Heriblandt interesser, politiske overbevisning og sundhedsmæssige forhold.

Og det er et problem, fordi disse informationer, sammenholdt med det enkelte par hovedtelefoners unikke serienummer, er blevet solgt videre til data-broker firmaet Segment.io, hævder Kyle Zak. Firmaet køber data om forbrugerne og videresælger dem til andre firmaer, som kan bruge dem til at reklamere mere præcist på forskellige platforme.'

Sagen har endnu ikke været for retten, men efter mediebevågenheden har Bose udsendt en pressemeddelelse, hvor de tager afstand fra beskyldningerne. Her oplyser de, at de vil 'kæmpe mod de giftige og vildledende beskyldninger'. De afviser ikke, at de skulle gemme informationerne, men understreger, at de ikke bruger dem i lyssky sammenhænge.

»Med Bose Connect App aflytter vi ikke din kommunikation, vi sælger ikke din information, og vi bruger ikke noget som helst, som vi indsamler, til at identificere dig - eller nogen anden - ved navn,« skriver de ifølge Washington Post.

Kyle Zaks advokat Christopher Dore fastholder dog, at virksomheden gør noget ulovligt.

»Kunderne blev ikke gjort opmærksomme på, at denne form for data går fra deres telefon til Bose - eller til tredjepart,« siger han.

Christopher Dore ønsker ikke at uddybe, hvordan Kyle Zak er blevet opmærksom på det mulige problem.