Den politiske ustabilitet vokser i Tunesien, hvor politiet fortsat slår hårdt ned på demonstranter, der kræver forbedrede økonomiske forhold.

TUNESIEN: De voldelige sammenstød fortsætter i den tunesiske by Siliana, hvor politiet i løbet af ugen har slået hårdt ned på demonstranter, der kræver, at regeringen gør mere for at skabe økonomisk vækst. Det skriver aljazeera.com. Siden de første demonstranter gik på gaden tirsdag, er mere end 300 mennesker blevet såret i byen, der ligger 120 kilometer sydvest for hovedstaden, Tunis.

Demonstranter har ifølge aljazeera.com fortalt nyhedsbureauet AFP, at de vil fortsætte deres modstand, indtil guvernør Ahmed Ezzine Mahjoubi fratræder sin stilling, og politiets undertrykkelse ophører.

Usikre levevilkår, høj arbejdsløshed og politiets brutale fremfærd er nogle af de faktorer, der førte til revolutionen, der i januar 2011 væltede daværende præsident Zine El Abidine Ben Ali.

Både Amnesty International og FNs højkommissær for menneskerettigheder, Navi Pillay, har opfordret de tunesiske myndigheder til at stoppe brugen af »overdreven magtanvendelse« mod demonstranterne i Siliana.

Efter politifolk med støtte fra pansrede køretøjer affyrede varselsskud og tåregas mod hundredvis af demonstranter fredag aften, adresserede præsident Moncef Marzouki nationen i en tale på stats-tv, hvori han kritiserede regeringen for ikke at have håndteret krisen tilstrækkeligt. Yderligere opfordrede han den grundlovgivende forsamling til hurtigt at ratificere en ny forfatning, således at nye valg kan blive afholdt inden sommeren næste år.