Shia Leboefs kunstværk har foreløbig bragt sindene i kog i fire forskellige byer i og uden for USA.

København. Et kunstprojekt af Hollywood-stjernen Shia Leboef blev fredag lukket ned, dagen efter at det blev præsenteret i den britiske storby Liverpool.

Projektet er en protest mod USA's præsident, Donald Trump, og det har foreløbigt været lanceret i fire byer verden over under navnet "He Will Not Divide US" (Han kan ikke splitte os, red.).

Bag projektet står Shia Leboef, der blandt andet er kendt fra "Transformers"-filmene og Lars Von Triers "Nymphomaniac", og to andre kunstnere.

Det blev første gang lanceret i New York 20. januar - dagen for Donald Trumps indsættelse som USA's præsident.

Projektet blev skudt i gang ved New Yorks Museum of the Moving Image, hvor forbipasserende havde mulighed for at udtrykke deres holdning til præsidenten på en video-installation.

Installationen bestod af et kamera og en mikrofon monteret på en væg, og optagelserne blev streamet på kunstprojektets hjemmeside.

Museet måtte dog lukke ned for installationen, da det ifølge arrangørerne havde udviklet sig til "et samlingspunkt for vold, og projektets oprindelige formål var blevet afbrudt".

Kunstprojektet har også været åbnet i en biograf i byen Albuquerque i New Mexico. Her blev arrangørerne nødt til at lukke det, efter at skud var blevet affyret i nærheden.

Tidligere på måneden flyttede kunstprojektet til et andet, ukendt sted, hvor det blev markeret med et flag med projektets titel.

Her blev installationen også afbrudt, da højreradikale aktivister stjal flaget.

Torsdag flyttede projektet til den britiske by Liverpool. Her lovede Liverpool's Foundation for Art and Creative Technology at hejse flaget, efter at kunstnerne havde sagt, at "begivenheder har vist, at USA simpelthen ikke er sikkert nok til dette kunstværk".

Projektet fik dog også kun en kort levetid i Storbritannien. Museet valgte således fredag at fjerne flaget på opfordring fra politiet.

Det er sket, efter at politiet havde registreret "farlig og ulovlig indtrængen".

/ritzau/