Verden er ved at tabe kapløbet om at skaffe nok mad, vand og energi til den hurtigt voksende befolkning, advarer FN i en ny rapport.

Hvis der skal være nok mad til verdens befolkning om 20 år, så skal der til at ske noget. Det konkluderer FN i en ny rapport.

Allerede i 2030 får verden brug for 50 procent mere mad, 45 procent mere energi og 30 procent mere vand på grund af den hastigt voksende befolkning, konkluderer FN ifølge Reuters.

LÆS OGSÅ: 

En fremskrivning viser, at det nuværende befolkningstal på syv milliarder mennesker vil være oppe på ni milliarder i 2040. Og ifølge rapporten vil gruppen af middelklasse-forbrugere stige med tre milliarder over de næste 20 år - og det betyder, at energi-, mad- og vandforbruget kommer til at stige enormt.

Derfor skal der gøres noget nu, hvis ikke flere milliarder mennesker skal ende i absolut fattigdom i løbet af den nærmeste fremtid, insisterer FN.

- Den nuværende globale udviklingsmodel er uholdbar. For at gøre den holdbar er en ændring af den globale økonomi nødvendig. Lappeløsninger er ikke nok. Den globale, økonomiske krise er en mulighed for markante reformer, lyder det i rapporten.

LÆS OGSÅ:

Selvom antallet af mennesker, der lever i absolut fattigdom, er faldet fra 46 procent til 27 procent af verdens befolkning siden 1990, så risikerer mange at blive sendt tilbage i fattigdom, fordi forbedret livsstil og ændret forbrugeradfærd tærer helt enormt på ressourcerne, konkluderer FN.