Selv har hun overvundet bulimi, og nu giver hun kun råkost til sin femårige datter. Den raw-veganske mor påstår, at datteren elsker det.

I teenageårene kæmpede den 27-årige brite, Rhiannon Griffin med bulimi. Den kamp vandt hun, fordi hun startede på en helt særlig vegansk livstil, siger kvinden ifølge Metro.

Rhiannon Griffin er raw-veganer eller 'råkost-spiser', som betyder, at hun ikke spiser produkter fra dyr, herunder heller ikke mælk, honning eller æg, og samtidig spiser man ikke madvarer, der er tilberedt over 42 grader.

Hun elsker sin nye livsstil, og efter hun forklarede de gode sider ved at være raw-veganer til sin femårige datter Molly, ville hun også være med, fortæller Rhiannon Griffin.

Moderen forklarede det uetiske i at spise kødprodukter, og straks ville datteren være veganer som sin mor. Moren fortalte det til sin datter på en måde, der passede godt til hendes alder, siger hun.

Rhiannon Griffin er altså raw-veganer, men der findes også den mere almindelige veganske livsstil. Som veganer spiser man heller ikke produkter fra dyr eller udnyttelse af dyr, eksempelvis honning. Men en veganer spiser mad, der er tilberedt - i modsætning til raw-veganeren.

En vegetar defineres som en person, der lever af at spise frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø med eller uden supplement af mælkeprodukter. Nogle spiser også æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

De gode sider ved livsstilen
Datteren Molly er nu fuldblods-raw-veganer, så hun går angiveligt meget op i den nye livsstil, som hun deler med moderen.

Ifølge Rhiannon Griffin er datteren nu sundere og mere energisk end andre børn, hun sover bedre, og raw-veganer-moderen kan ikke huske sidste gang, de to var syge.

»I stedet for at bede om fast-food og slik, som mange andre børn gør, beder Molly nu om frugt og grøntsager, og når hun ser andre børn spise vegansk, bliver hun så glad,« siger Rhiannon Griffin.

Moderen er utrolig glad for, at datteren er tændt på den nye livsstil. Hun ønsker som alle andre forældre bare at give Molly den bedst mulige start på livet.

»Det er fantasisk at vide, at hun respekterer og elsker sin krop,« siger den 27-årige brite.

Rhiannon Griffin ser det som helt naturligt, at når man som mor har det fantastisk, så vil man gerne overføre det til børnene også. Og hun forklarer, at hun naturligvis vil ændre i kosten, hvis hun oplever en negativ udvikling hos Molly.

Den daglige diæt ser således ud for mor og datter:

Morgenmad: En grøn smoothie med spinat, dadler og chia-frø.
Frokost: En papayafrugt.
Aftensmad: En salat med grønne blade, bladbede, spiat, squash og agurker med en dressing af blendede mango, rød peberfrugt, tomater, selleri, frisk oregano og basilikum.
Aftensnack: Rå nødder eller kerner.

Ingen af måltiderne bliver tilberedt ved varme over 42 grader.