Rusland afviser beskyldningerne, om at den russiske stat skulle stå bag hackerangreb mod politikere i USA.

New York. Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har indledt en efterforskning af nylige forsøg på at hacke mobiltelefoner hos personer i Det Demokratiske Parti, siger flere personer tæt på hackerangrebene og efterforskningen til Reuters.

Efterforskningen betyder, at USA udvider undersøgelserne af cyberangreb mod Demokraternes partiorganisation - ikke mindst mod partiets præsidentkandidat, tidligere udenrigsminister Hillary Clinton.

Ifølge tv-kanalen CNN er det en lille gruppe, som har været ude for hackerangreb og aflytninger.

- Det bliver nu undersøgt, om der er et spionprogram i telefonerne, rapporterer CNN, som understreger, at det også bliver undersøgt, om der er forbindelse mellem de nylige aflytninger og tidligere hackerangreb på e-mails i partiet.

FBI undersøger i forvejen det hackerangreb, som Demokraternes mailservere blev udsat for i juli.

Rusland er blevet erklæret som mistænkt i sagen.

Moskva afviser beskyldningerne om, at den russiske stat skulle stå bag hackerangreb mod politikere og partier i USA.

Men både Det Hvide Hus og det amerikanske udenrigsministerium har konkluderet, at hackere forsøger at påvirke præsidentvalgkampen i USA.

- At undlade at reagere på det her er ikke en mulighed. Det vil blot signalere svaghed og anspore russerne til at blande sig endnu mere, sagde unavngivne embedsmænd tidligere på måneden.

Både Demokraterne og Republikanerne har efterlyst reaktioner på russernes påståede handlinger.

Under den første præsidentdebat mellem Hillary Clinton og Donald Trump mandag sagde Clinton, at Rusland stod bag et hackerangreb mod Demokraternes Nationale Komité (DNC), mens Trump sagde, at det muligvis var russerne eller kineserne.

Han tilføjede, at det også kunne være en "hacker på 200 kilo," som arbejdede alene.

En talsperson for DNC's kampagneudvalg siger, at ingen i organisationen er blevet kontaktet af efterforskere indtil nu.

/ritzau/AFP