Ifølge regeringsembedsmand kan en offensiv mod IS i Raqqa i Syrien og i Mosul i Irak optrappe konflikter.

Ankara. Tyrkiets engagement i konflikten i Syrien kan om nødvendigt blive ved i flere år. Det siger en tyrkisk regeringsembedsmand i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

Embedsmanden, som Reuters ikke nævner navnet på, advarer om, at der er fare for en etnisk konflikt i det nordlige Syrien i forbindelse med en offensiv mod byen Raqqa, som Islamisk Stat har udråbt som hovedstad i sit selverklærede kalifat.

- En offensiv mod Raqqa må ikke føre til ny splittelse, siger den højtstående anonyme embedsmand. Han tilføjer, at de syriske kurderes YPG-milits ikke har indfriet løfter om at trække sig helt tilbage fra den syriske by Manbij.

Regeringsembedsmanden frygter også optrappede etniske konflikter ved den kommende offensiv mod Islamisk Stat i Mosul i Irak.

Ifølge embedsmanden har en igangværende tyrkisk offensiv, som blev indledt i sidste måned, først og fremmest til formål at drive Islamisk Stat ud af byen al-Bab i det nordlige Syrien. Han understreger, at det ikke vil være rigtigt ud fra et militært synspunkt at fremskynde eller forhaste offensiven mod byen.

Tyrkiet opfatter YPG-militsen som en fjendtlig styrke, der har forbindelser til militante tyrkiske kurdere i det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK).

Den tyrkiske regeringskilde siger, at Ankara har haft begrænsede forhandlinger med Rusland om Syrien, og at uenigheder om politiske mål består mellem tyrkerne og russerne.

Oprørsgrupper, som støttes af Tyrkiet, har kæmpet mod Islamisk Stat i regionen som led i en operation, der har fået navnet "Eufrat-skjoldet".

Tyrkiet indledte den militære operation i Syrien for at nedkæmpe Islamisk Stat i områder tæt på den tyrkiske grænse. Det skete, samtidig med at militæret skulle tvinge kurdiske militser tilbage til et område øst for floden Eufrat.

Tyrkiets kamp mod kurdiske oprørere foregår både inden for landets egne grænser og i Syrien og i Irak. PKK har i årtier ført en voldelig kamp for selvstyre eller uafhængighed i det sydøstlige Tyrkiet.

Flere end 40.000 mennesker er blevet dræbt, siden PKK greb til våben i 1984.

/ritzau/Reuters