Er du berørt af indrejseforbuddet, eller kender du nogen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Kritikken vælter ned over den nyudnævnte amerikanske præsident Donald Trump, efter han fredag har indført indrejseforbud for borgere i syv overvejende muslimske lande.

Blandt andet kritiserer den magtfulde tyske kansler Angela Merkel den amerikanske præsident for at mistænkeliggøre mennesker alene på grund af deres tro eller oprindelse.

Iranerne, som er blandt de borgere, der nu rammes af Trumps indrejseforbud, kalder det amerikanske initiativ for "illegalt, ulogisk og en krænkelse af folkeretten". Iran truer lige frem med at gøre gengæld og afvise amerikanske statsborgere.

Også blandt store erhvervsprofiler er der opstand.

Sundar Pichai, administrerende direktør i Google, skriver i et notat, som Bloomberg News har modtaget et kop af, at 'det er smertefuldt at se de personlige omkostninger ved dette dekret for ens kolleger.'

Det er muligt, at folk er vrede, men Donald Trump virker yderst tilfreds med sine udlændingestramninger. Han er tilsyneladende på vej med endnu flere stramninger.
Det er muligt, at folk er vrede, men Donald Trump virker yderst tilfreds med sine udlændingestramninger. Han er tilsyneladende på vej med endnu flere stramninger. Foto: PETER DASILVA
Vis mere

Samtidig er der protester i amerikanske lufthavne, hvor muslimer bliver holdt tilbage, mens andre slet ikke får lov til at sætte sig i flyveren mod USA.

Det ser dog ikke ud til at ryste hovedpersonen, at han mere eller mindre har sat verden på den anden ende med sin stramme udlændingepolitik. Tværtimod svarer Donald Trump søndag formiddag eftermiddag igen på twitter:

'Kristne i Mellemøsten er blevet henrettet i et stort omfang. Vi kan ikke tillade, at disse rædsler fortsætter':

Timer forinden havde Trump skrevet, at 'vores land (USA red.) har behov for stærke grænser og en ekstrem sikkerhedskontrol' og henledte opmærksomheden til Europas store flygtningeudfordringer: 'Se, hvad der sker over hele Europa, ja, verden - et forfærdeligt rod'.

Trump har tilsyneladende også flere stramninger i tasken. CNN skriver søndag eftermiddag, at Donald Trump overvejer, at udlændinge der rejser til USA skal oplyse, hvilke hjemmeside de besøger samt dele deres kontakter i telefonen. Hvis de afslår, skal de kunne nægtes indrejse.

Donald Trump er de seneste dage kommet med flere forslag, der skal begrænse tilstrømningen af flygtninge i USA.

Han har udtalt, at han vil prioritere syriske kristne, som flygter fra det borgerkrigshærgede land.

Han har givet amerikanske Forsvarsministerium, Pentagon, tre måneder til at udarbejde en plan for sikre zoner i selve Syrien. Her skal syriske borgere fremover søge tilflugt.

I 90 dage - frem til nye regler er på plads - vil der ikke blive udstedt nye visa til borgere fra syv overvejende muslimske lande. Det drejer sig om statsborgere i Syrien, Irak, Sudan, Iran, Libyen, Somalia og Yemen.

Demonstranter i ankomsthallen i SFO International Airport i San Francisco i USA. Den 28. januar.   
Demonstranter i ankomsthallen i SFO International Airport i San Francisco i USA. Den 28. januar.    Foto: PETER DASILVA
Vis mere

Trump har desuden suspenderet USA's flygtningeprogram de næste 120 dage, indtil den nye administration har udarbejdet nye regler for at vurdere og kontrollere flygtninge.

Også i Danmark har Trumps nye flygtningepolitik fået politikere op af stolen. Socialdemokratiets Europa-Parlamentsmedlem, Jeppe Kofod, efterlyser anstændighed på Twitter:

'Trump har i dag desværre ikke gjort USA mere sikkert. Og, hvor er anstændigheden? Menneskeligheden? Vestens grundlæggende værdier?'

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) skrev søndag morgen på twitter:

'Trumps gruppebeslutning om at blokere folk fra bestemte lande er uklog. Vi skal dømme og møde hinanden som individer.':

Næstformand i Dansk Folkeparti har omvendt forsvaret Donald Trump og gjort det klart, at 'ethvert selvstændigt og frit land har naturligvis ret til at bestemme, præcis hvem man vil lukke ind. Vi har bare glemt, at det er sådan'.

Senest har Espersen skrevet på twitter:

'Folk fra syv lande klager over indrejseforbud i USA. Nå...! Der er ingen af de syv nævnte lande som tillader israelere at komme ind. Hmmm.':