Topløs protest mod Berlusconi: Her bliver kvinderne båret væk

Se de dramatiske billeder

»Basta Berlusconi!«

Sådan lød slagordet fra medlemmerne af den ukrainske feministgruppe Femen, der søndag var mødt op ved en skole i Milano, hvor tidligere premierminister Silvio Berlusconi stemte ved det italienske parlamentsvalg.

De ukrainske feminister havde også deres slagord, som kan oversættes til »Nu er det nok, Berlusconi«, malet på deres overkroppe, der helt efter Femens forskrifter var nøgne. Ifølge Reuters blev kvinderne hurtigt pågrebet og ført væk af hårdhændede politifolk.

Den 76-årige Berlusconi, der forsøger at få comeback i italiensk politik, vakte i sin tid som premierminister gentagne gange opsigt med en række sexskandaler, blandt andet i forbindelse med de løsslupne »bunga bunga«-fester i hans villaer i Milano. Her skal han blandt andet have hyret et mindreårig prostitueret til at underholde sine gæster, men Berlusconi nægter anklagen.

TOPSHOTS-ITALY-VOTE-BERLUSCONI-PROTEST
(Photo: GIUSEPPE CACACE)

Femen har for sin del gjort sig bemærket ved en række protester, der typisk foregår i topløs tilstand. Gruppen, der oprindeligt blev skabt for at sætte fokus på prostitution og kvindehandel i Ukraine, var meget synlig under sommerens fodbold-EM i Ukraine og Polen, hvor medlemmerne demonstrerede mod sexturisme.

Gruppen har de seneste år udvidet sine aktiviteter til udlandet, hvor den blandt andet har protesteret mod pave Benedikt og lederen af den russisk-ortodokse kirke.

ITALY-VOTE-BERLUSCONI-PROTEST
(Photo: GIUSEPPE CACACE, GIUSEPPE CACACE)

Medlemmerne af Femen er langt fra de eneste, der beskylder Silvio Berlusconi for mandschauvinisme, og han har da også en udtalt tendens til at komme med krasse bemærkninger om det modsatte køn.

Senest har Belusconis hovedmodstander i kampen om premierministerposten, Pier Luigi Bersani, beskyldt ham for at behandle kvinder som oppustelige dukker, men ifølge Berlusconi selv har han stor respekt for kvinder. Han bebuder, at hans grove vittigheder ikke skal tages alvorligt.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08