To formodede terrorister er døde, og en er fortsat på flugt, efter tirsdagens dramatiske terrorangreb i Bruxelles, som kostede 34 personer livet og sårede flere hundrede personer. Her er, hvad vi ved om de formodede terrorister.

Tirsdag morgen blev Bruxelles lufthavnen Zaventem ramt af to eksplosioner, da et par selvmordsbombere sprængte sig selv og adskillige andre i luften.

Ikke længe efter ramte en eksplosion metrostationen Maelbeek i det centrale Bruxelles - ikke langt fra flere EU-institutioner. Samlet set er mindst 34 personer døde i angrebene, mens mindst 250 er blevet såret.

Onsdag har den belgiske statsanklager sagt på et pressemøde, at den mand som sprængte sig selv i lufthavnen og den mand, som sprængte metrostationen, er et brødrepar, mens den sidste af de tre formodede terrorister, som var på et overvågningsbillede fra lufthavnen sammen med de to brødre, efter flere medier umiddelbart skrev, han var anholdt, fortsat er på flugt fra myndighederne.

Han blev taget til fange af belgisk politi i Bruxelles-bydelen Anderlecht onsdag formiddag.

Artiklen fortsætter under billedet.

De to til venstre er de formodede selvmordsbombere fra Bruxelles Lufthavn. Manden til højre er eftersøgt
De to til venstre er de formodede selvmordsbombere fra Bruxelles Lufthavn. Manden til højre er eftersøgt
Vis mere

Her er, hvad vi ved om de tre formodede terrorister:

  • De to døde selvmordsbombere var et par brødre ved navn Khalid og Brahim El Bakraoui.
  • Ifølge den belgiske avis La Derniere Heure var 27-årige Khalid El Bakraoui i forvejen under mistanke for terroraktiviteter, mens 30-årige Brahim angiveligt var på flugt efter en dom for anden kriminel aktivitet.
  • Ifølge Paris Match var de to brødre, Khalid og Brahim El Bakraoui, målet for en stor politirazzia for blot en uge før terrorangrebet i Bruxelles. Khalid El Bakraoui havde under et falsk navn lejet den lejlighed i bydelen Forest i den belgiske hovedstad, hvor politiet dræbte en bevæbnet mand under razziaen.
  • Brødrene El Bakraoui var i forvejen mistænkt for at have hjulpet terroristerne fra angrebet mod Paris med at skjule sig.
  • Den omfattende razzia sidste tirsdag var med til at bringe politiet på sporet af den formodet sidste terrorist fra angrebet mod Paris den 13. november, Salah Abdeslam. Hans fingeraftryk blev fundet i lejligheden, og tre dage senere blev Abdeslam anholdt efter et nyt skudopgør med specialstyrker fra det belgiske politi ved en lejlighed i Bruxelles.
  • Den anholdte mand, som blev fanget efter en større menneskejagt onsdag morgen og formiddag, antog man først var den 25-årige Najim Laachraoui. Men det har vist sig ikke at være tilfældet. I stedet er en anden person, hvis identitet endnu ikke er kendt, blevet anholdt.
  • Najim Laachraoui er ifølge flere medier fortsat mistænkt for at være den tredje bombemand i terrorangrebet i Bruxelles.
  • For få dage siden, i forbindelse med politiets afhøring af den formodede Paris-terrorist Salah Abdeslam, kom det frem, at den 25-årige Najim Laachraoui er efterlyst efter angrebet på Paris sidste år.
  • Man mener, at Najim Laachraouis forbindelse til angrebene i Paris sidste år er, at den 25-årige mand lavede bomberne, der blev brugt ved angrebet på den franske hovedstad.
  • Najim Laachraoui har angiveligt været rejst til Syrien i 2013. Dengang brugte han et alias, som var Soufiane Kayal.
  • Under navnet Soufiane Kayal blev han sammen med Salah Abdeslam standset ved den ungarsk-østrigske grænse i september 2015. I samme bil var ifølge The Guardian også Mohammed Belkaid, som blev dræbt af belgisk politi i forbindelse med de ransagninger, som første til Salah Abdeslams anholdelse i Bruxelles i sidste uge.
  • Således kan alle tre formodede terrorister fra angrebet 22. marts kædes sammen med Salah Abdeslam, som menes at være en af bagmændene for angrebet på Paris 13. november, der kostede 130 livet og sårede hundredvis.

Herunder kan du se et kort angrebene i Bruxelles, der mindst har kostet 34 personer livet og såret omkring 270.

Oversigt over eksplosionerne i Bruxelles.
Oversigt over eksplosionerne i Bruxelles. Foto: Ritzau Grafik
Vis mere