Det irske lavprisselskab Ryanair er ved at opruste i priskrigen mod de andre lavprisselskaber. Bestyrelsen i det omdiskuterede flyselskab har netop godkendt firmaets planer om at begynde langdistanceflyvninger fra Europa til USA. Det skriver amerikanske Financial Times.

I øjeblikket holder Ryanair sig kun til europæiske byer og en række byer i Marokko.

Afgangene til USA skal ske fra ti forskellige baser rundt omkring i Europa. Ifølge Financial Times vil passagerer i blandt andet England, Irland og Tyskland kunne nyde godt af billige billetter over Atlanten. Heldigvis for de danske rejsende er der også planer om at flyve fra et skandinavisk land. Financial Times' historie melder dog ikke noget om, hvilken skandinavisk lufthavn, der skal være hjemsted for USA-flyvninger.

Priserne starter efter sigende helt nede på 100 kroner - hvis man altså er heldig at få fat i en tilbudsbillet - men de fleste af billetterne kommer til at koste 1.000 kr. eller mere.

Efter planen skal Ryanair ud over New York også flyve til en række amerikanske byer fortrinsvis på østkysten - blandt andre Florida, Miami og Boston.

Kræver nye fly
For at Ryanair kan få sat gang i sine USA-drømme, kræver det, at flyselskabet får lavet aftaler med enten Boeing eller Airbus, der producerer fly, som kan flyve de mange tusinde kilometer over Atlanterhavet.

Ryanair bliver ikke det første lavprisselskab, der kaster sig ud i et langdistance-eventyr. Siden 2013 har norske Norwegian fløjet mellem Europa og USA, og det er blandt andet Norwegians erfaringer, som Ryanair har skelet til. Det fortæller marketingschef hos Ryanair Kenny Jacobs til Financial Times.

»Vi har kigget på, hvad andre har gjort. Vi har lyttet til og observeret, hvad der er foregået de sidste 12 måneder, og nu har vi en bedre ide om, hvordan vi vil lancere og markedsføre vores planer, og hvordan produkterne skal se ud,« siger Kenny Jacobs til Financial Times.

Hvis alt går efter Ryanairs planer, kan de første passagerer få billige USA-billetter om fire til fem år.

Kontroversielt flyselskab
Ryanair har længe været under beskydning for at lade sine ansatte arbejde under det, som blandt andet fagbevægelsen kalder ringe forhold.

Da flyselskabet i januar meldte deres indtog i den københavnske lufthavn Kastrup blæste fagbevægelsen til kamp og varslede blokade mod selskabet, hvis ikke de ansatte i København fik rimelige ansættelsesvilkår.

Hvor og hvordan de ansatte i Ryanairs kommende USA-projekt skal ansættes melder historien ikke noget om.