Ti sårede i terror-angreb mod bar: 'Der var meget blod,' fortæller svensk kunstner

En glad og festlig nytårsfest i det populære turistområde Diani i Kenya blev forvandlet til blodigt kaos natten til torsdag lokal tid.

En uidentificeret mand på motorcykel kastede en granat ind i en bar, netop på et tidspunkt, hvor mange feststemte gæster stadig fejrede nytåret på årets første dag.

Området er et velbesøgt turistområde, også for danskere, men ifølge Udenrigsministeriet er ingen danskere blandt de sårede.

- Ambassaden i Nairobi har været i kontakt med de kenyanske myndigheder, og der er på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, at danske statsborgere er kommet til skade under angrebet, lyder det fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Et øjenvidne, den svenske kunstner Ken Ring, bor tæt på baren, og han fortæller om angrebet på Twitter:

- Håber ikke, der er for mange sårede, men der var meget blod.

LÆS OGSÅ: Granat i turistparadis: Ti personer sårede

Turistområdet ligger ved kysten syd for landets næststørste by, Mombasa.

Bravo Tours har destinationen på sit Afrika-program, men hen over jul og nytår har selskabet ingen gæster i området. Star Tours sender gæster til Diani Beach fra Norge og Sverige, og salgsdirektør Stig Elling oplyser, at omkring 190 skandinaver er i området i øjeblikket. Ingen af dem er kommet noget til under angrebet.

Den kenyanske avis Daily Nation skriver, at granaten blev kastet omkring klokken tre natten til torsdag, lokal tid.

Den lokale politi-chef bekræfter over for avisen, at der var omkring 10 sårede.

- Der var en eksplosion på baren og omkring 10 mennesker blev kvæstede, siger Jack Ekakuro.

Angrebet fandt sted på Tandoori Bar i Diani, som var fyldt med glade feriegæster.

- Vi prøver at finde ud af, hvilken slags sprængstof der blev brugt, siger politichefen, men avisen citerer en anonym betjent på stedet for at sige, at det tyder på, at der er tale om en granat. 

Endnu har ingen taget ansvaret for angrebet, men Kenya har været hærget af flere terrorangreb, siden landets tropper invaderede det sydlige Somalia i oktober 2011 for at hjælpe med at fordrive terrorister fra al-Shabaab. 

Læs også: