Teenagere ser Facebook som 'død og begravet'

STORBRITANNIEN: Teenagere erstatter i stigende grad Facebook med mere simple netværk som Twitter og Snapchat. Det viser en britisk undersøgelse af, hvordan ældre teenagere bruger sociale medier, skriver The Telegraph.

Ifølge undersøgelsen ser unge mennesker nu Facebook som 'uncool' og beholder udelukkende deres profiler for at holde kontakten med ældre familiemedlemmer.

- De (de ældre teenagere, red.) føler sig i stor stil flove over overhovedet at være forbundet med det (Facebook, red.), skriver antropolog og professor Daniel Miller fra University College London, som har arbejdet på projektet, på det akademiske nyhedssite The Conversation ifølge The Telegraph.

- Hvor forældre førhen bekymrede sig over, at deres børn var på Facebook, siger børnene nu, at det er deres familie, som insisterer på, at de forbliver på mediet og skriver om deres liv. Forældre har regnet ud, hvordan de skal bruge mediet og ser det som en måde, hvorpå familien kan holde kontakten. Som en reaktion på det er de unge rykket videre til mere cool ting, tilføjer Daniel Miller.

Han forklarer videre, at 'det mest skelsættende for et ungt menneskes beslutning om at forlade Facebook, er det øjeblik, din mor sender dig en venneanmodning'.

Studiet, The Global Social Media Impact Study, som er finansieret af EU, observerede 16-18-årige i otte lande i 15 måneder og fandt, at teenagernes brug af Facebook er i frit fald. I stedet vender de sig mod tjenester som Twitter, Instagram, Snapchat og WhatsApp, som ifølge professor Daniel Miller dog ikke matcher Facebook rent funktionelt.

- Mange af børnene i vores undersøgelse erkender, at Facebook på mange måder er teknisk bedre end Twitter og Instagram. Facebook er mere integreret, har bedre fotoalbums og er bedre, hvis man skal arrangere fester og mere effektivt, hvis man vil observere folks relationer, siger han.

Mens WhatsApp har overhalet Facebook i antallet af sendte beskeder, har Snapchat over de seneste måneder vundet i popularitet ved at give brugerne mulighed for at sende billeder, der 'selvdestruerer' efter en kort periode på modtagerens telefon netop for at opretholde privatlivet.

Snapchat hævder ifølge The Telegraph, at der hver dag sendes 350 millioner billeder, og efter sigende har tjenesten for nyligt afslået et købstilbud på tre milliarder dollar fra Facebook.

Ifølge forskere er det nære venner, der bruger Snapchat til at kommunikere, mens WhatsApp bliver brugt til at sende beskeder mellem bekendte.

Afstemning


Afstemning

 

Deltag i debatten: Teenageres brug af Facebook er i frit fald. Skal forældre og børn være Facebook-venner - eller skal de unge have lov at være i fred?

Din kommentar

Kommentarer

De "gamle" forstår det ikke

Skrevet af Danny Jensen, Søndag den 29. december 2013, 13:46

I 50erne forstod den "gamle" generation ikke rock musikken.
I 70erne syntes den "gamle" generation at langt hår og trompetbukser var provokerende.
I 80erne gjorde de unge oprør mod alt og troede ikke de havde en fremtid.

Alle generationer har brug for et oprør og/eller noget der er deres eget.
De har ikke brug for at deres forældre holder øje med dem hele tiden og skal rådgive omkring ALT.

Lad dog de unge være unge og selv lære hvordan man agerer socialt. Det er fint at tale med dem og give gode råd men hvis de ikke selv lærer af deres fejltagelser lærer de det aldrig!

Tænk lidt over hvordan du selv havde det med dine forældres indblanding da du var teenager og lad de unge have deres ungdom for sig selv.

Enkelt system

Skrevet af Anonym, Søndag den 29. december 2013, 10:31

Som voksen skal man lade de unge sende venneanmodning - og ikke presse dem. Så kan de lettere vælge hvem, der er venner.

Hyldest til uafhængighed - 10 år uden FB

Skrevet af Chister, Søndag den 29. december 2013, 09:04

Nemlig - nyder også at have bevaret anonymiteten og ikke blotlagt hele mit liv for FB og dens interesser.
Og dem jeg holder af - ved alt det, som de skal vide :o) Godt Nytår til alle!

Selvfølgelig skal vi følge med i ungernes verden!

Skrevet af Anonym, Søndag den 29. december 2013, 01:33

Jeg blev venner med mine unger på fb med det formål at sikre at alt var ok - og det gjaldt tonen i kommunikation, indhold af budskab og privatliv - også med henblik på at vende det med ungerne.
Ganske få gange har jeg måtte 'gribe ind' ved at tage en snak med dem om det overordnede i 'problemet' (såsom hvad man lægger offentligt ud eller hvilken tone man holder overfor andre - eller om det er ok at en 'ven' skriver noget grimt på ens væg).
Ellers har min politik været: se om alt er vel, er det det, så bak ud igen og lad dem i fred :)

Jeg følger med i hvad de foretager sig, men ikke hver dag - og blander mig generelt ikke - men er meget glad for at være fb-ven med dem fordi det er nemt at få fat i dem, holde kontakt og udveksle informationer m.v.. Vi sladrer en del over chatten, så det er skønt. :)

Facebook på vej ud

Skrevet af Leif S., Søndag den 29. december 2013, 00:43

Positiv læsning, at de unge er ved at få øjnene op for, at Facebook er på vej ud. Tænk på, hvor meget gratis reklame dette firma - Facebook - har fået. Et massehysteri er forhåbentlig ved at tage af.

10 år uden - and still alive !

Skrevet af Anonym, Søndag den 29. december 2013, 06:03

Hej Leif

Du har evig ret - jeg har selv undgået skidtet siden 2004 - så til nytår er det altså 10 år uden Fæbook og jeg har det strålende LOL!

;-))

Facebook's snagepolitik

Skrevet af Jørgen Larsen, Søndag den 29. december 2013, 00:19

Med alt det som FB efterhånden vil have lov til at styre og regere er det fuldt forståeligt at forlade denne tjeneste. Som bedsteforældre, er det min opfattelse at det ikke vedrører FB hvem du er og hvem du har kontakt med via mail ect. ect. Deres snagen og krav om viden om hvor du er og hvad du laver og deres mulighed for at læse dine sms'er overstiger langt min egen privatsfære. FB er yt.

Facebook's snagepolitik

Skrevet af Henrik Olsen, Søndag den 29. december 2013, 00:42

Der er to ting som er frivilligt, når man melder sig ind på Facebook. Det er når man opretter en profil eller sletter den igen.

Længere er den ikke.