Nordkorea har igen affyret et ballistisk missil. Ifølge USA fløj det knap 500 kilometer, før det styrtede ned.

Seoul. Nordkorea har onsdag morgen lokal tid affyret et ballistisk missil fra en ubåd ud for kysten. Det oplyser Sydkoreas militær ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

USA registrerede også hændelsen. Det siger en amerikansk militærkilde til nyhedsbureauet Reuters. Missilet fløj ifølge kilden omkring 480 kilometer, før det styrtede i Det Japanske Hav.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at USA's militær kalder det for en "provokation".

Missilet blev ifølge Yonhaps oplysninger sendt op omkring klokken 5.30 ud for den nordkoreanske østkyst. Tilsyneladende tæt på byen Sinpo.

Ifølge militæret i Sydkorea viser billeder fra satellitter, at Nordkorea har en ubåds-base ved Sinpo.

Nordkorea har den seneste tid udført adskillige affyringer af missiler. Oftest er det foregået fra land.

Missilaffyringerne har været med til at øge spændingerne på den koreanske halvø. Desuden er Nordkoreas forhold til det internationale samfund blevet yderligere anspændt.

Nordkoreas seneste affyring sker, to dage efter at Sydkorea og USA indledte en årlig militærøvelse på den sydkoreanske del af halvøen. Nordkorea har fordømt den militære øvelse og kaldt den en forberedelse på invasion. Omkring 75.000 soldater deltager i øvelsen.

Sydkoreas militær ser en sammenhæng mellem øvelsen og affyringen.

- Formålet er tilsyneladende at øge de militære spændinger, lyder det i en meddelelse fra Sydkoreas forsvarskommando ifølge Yonhap.

De talrige prøveaffyringer af missiler samt en atomprøvesprængning i januar fik i marts FN's Sikkerhedsråd til at reagere. Rådet besluttede at udvide de internationale sanktioner mod det isolerede land.

Sanktionerne er de hidtil hårdeste. De indebærer blandt andet et forbud mod at købe kul, jern og andre mineraler fra Nordkorea.

Siden Kim Jong-un efterfulgte sin far som leder i 2011, menes Nordkorea at have prøveaffyret flere end 30 ballistiske missiler. Deriblandt et mellemdistancemissil, der teoretisk kan flyve så langt, at USA's militærbase på øen Guam er inden for rækkevidde.

/ritzau/