Sydkorea: Nordkoreansk raket kan nå USAs vestkyst

Analyser af den raket, som Nordkorea for nylig affyrede, viser ifølge sydkoreanske myndigheder, at naboen mod nord kan ramme USA.

NORDKOREA: Efter Nordkoreas raketaffyring 12. december har de sydkoreanske myndigheder været på havet for at finde nedfaldne raketdele. De første analyser har ifølge sydkoreanerne vist, at Nordkorea har teknikken til at ramme mål mere end 10.000 kilometer væk.

Det betyder, at Nordkorea potentielt kan ramme den amerikanske vestkyst.

- Vi skønner, at Nordkorea har sikret sig en rækkevidde på mere end 10.000 kilometer, hvis man anvender sprænghoveder på 500-600 kilo, siger en talsmand fra det sydkoreanske forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

- Når vi løbende får indsamlet flere raketdele, vil vi være i stand til at foretage dybere analyser af funktionerne og strukturen i Nordkoreas langdistanceraket, lyder det.

Nordkoreas nylige raketaffyring blev bredt fordømt verden over, men gav ikke desto mindre et hjemligt boost til landets leder, Kim Jong-un, som overtog styringen af Nordkorea efter sin far, Kim Jong-il, der døde sidste år.

Trods de sydkoreanske meldinger om de langtrækkende raketter fra nord, så er der fortsat tvivl om Nordkoreas tekniske formåen i forhold til rent faktisk at kunne affyre en raket med påmonterede sprængstoffer uden, at raketten går i opløsning.

Eksperter vurderer desuden, at Nordkorea fortsat er flere år fra at udvikle den nødvendige teknologi til at montere atomsprænghoveder på sine raketter.

Nordkorea fastholder, at raketaffyringen 12. december er en del af et civilt rumprogram, og at raketten blev brugt til at afsende en vejrsatellit.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08