KØB PLUS!

Svensk politi jagter bevæbnede røvere: En ramt af skud i hovedet

Svensk politi skød fredag middag mod bevæbnede røvere, der var i gang med at plyndre en guldsmedebutik i byen Södertälje. Det skriver flere svenske medier.

Ifølge aftonbladet.se blev den ene af de fire røvere ramt i hovedet af et skud, da politiet åbnede ild mod de flygtende røvere, som svarede igen med et automatgevær. Et vidne fortæller, at to af røverne var bevæbnet med AK-47’ere.

Klokken 11:20 fredag kom mindst fire mænd, iført arbejdstøj og elefanthuer og bevæbnet med automatvåben ind i guldsmedeforretningen på Storgatan i det centrale Södertälje.

Efter at have fyldt flere sorte tasker med tyvekoster i bilerne, kastede de deres bytte ind i en Audi, hvorefter politiet åbnede ild mod røverne. En røver blev ramt og han blev slæbt flere meter, hængende i bildøren, inden hans kolleger efterlod ham.

Kort efter kaprede de tre flygtende røvere en sølvgrå Volvo og forsvandt ud af byen i nordlig retning.

Volvoen blev senere fredag eftermiddag fundet efterladt på en parkeringsplads nær Rönninge med et sønderskudt dæk og flere skudhuller i dørene. Politiet efterlyser nu en rød BMW, som er set i selskab med Volvoen.

En politihelikopter svæver over stedet og deltager i jagten på røverne, ligesom politiet har etableret flere vejspærringer på hovedvej E4

Den kvæstede røver er indlagt på Karolinska sygehuset i Stokholmforstaden Solna, hvor hans tilstand betegnes som alvorlig og han holdes i kunstigt koma.

- Jeg vil ikke komme nærmere ind på hans tilstand, men det er klart, at den er alvorlig, når han er blevet skudt, siger en polititalsmand til avisen aftonbladet.se