Britisk avis: Premierministeren og Skotlands førsteminister opfatter deres ben, som det bedste fysiske våben.

London. Den britiske avis Daily Mail er kommet i absolut fokus i den britiske brexit-debat.

Det sker, efter at den tirsdag bragte et foto fra et møde i Glasgow mellem premierminister Theresa May og den skotske førsteminister Nicola Sturgeon med en overskrift, der hentyder til de to toppolitikeres udseende.

"Never mind brexit, who won Legs-it!" (Glem alt om brexit, hvem har de flotteste ben?), spørger tabloidavisen.

Overskriften og et foto med fokus på de to toppolitikeres ben er blevet fordømt i stærke toner af mange politikere i London.

Andre medier kalder avisens tone kønsdiskriminerende over for Storbritanniens mest magtfulde kvinder.

I artiklen sammenligner Daily Mail de to toppolitikeres "navy blazers" og "nederdele, som går ned næsten til knæet". Og tabloidavisen kommenterer fotoet i en "letsindig tone" med ordene: "Hvad man bemærker mest er benene - og hvor meget de vises frem".

- Begge kvinder opfatter deres ben som deres bedste fysiske våben.

- May's berømte lange ben er i en ærbar position, mens Sturgeons ben er kortere, men klart mere velformede og mere flirtende.

Daily Mail, som har et dagligt oplag på 1,5 millioner, bliver af den tidligere ligestillingsminister Nicky Morgan beskyldt for at udvise "en dybt frastødende sexisme".

Oppositionslederen Jeremy Corbyn, der leder arbejderpartiet Labour, skriver i en fordømmelse: "Vi skriver 2017. Denne form for kønsdiskrimination bør kun ses i historiebøgerne. Skam over Daily Mail."

Amelia Womack, som er med i ledelsen af Det Grønne Parti, har formelt klaget til det britiske pressenævn.

Men May selv har taget det mere afslappet. Hun siger, at hun ikke har noget imod, hvis nogen laver lidt sjov med hendes tøjstil.

- I bemærker måske, at jeg i dag er iført bukser, siger hun onsdag til tabloidaviserne Express og Star.

En talsmand for Sturgeon giver udtryk for overraskelse over historien.

- Brexit vil måske bringe Storbritannien tilbage til de tidligere 1970'ere, men der er ingen grund at til at komme med en pressedækning, der hører til i den epoke, siger han.

/ritzau/AFP