Storm i Storbritannien tager fem liv

Den voldsomme storm, der gik i land i Storbritannien mandag, har kostet både liv og store skader. Juledag er der langt fra ryddet op endnu.

STORBRITANNIEN: Julen er blevet et rejsekaos, og fem briter har mistet livet i den storm, der ramte Storbritannien mandag. Det skriver flere internationale medier.

Stormen havde vindstød af orkanstyrke og bragte voldsomme regnskyl med sig. Det resulterede i oversvømmelser og strømafbrydelser, og ifølge politiet er blandt andre en 48-årig mand druknet i en flod i det nordlige England, da han forsøgte at redde sin hund. Samtidig blev liget af en kvinde fundet i en flod i det nordlige Wales. Politiet vurderer, at hun døde efter at være faldet i floden.

Flyafgange fra Heathrow Lufthavn i London og fra lufthavnene i Southampton og Bristol blev aflyst på grund af den voldsomme vind, mens Gatwick Lufthavn i West Sussex er en af de værst ramte på grund af manglende strøm. Her måtte politiet træde til for at få beroliget de rasende passagerer, som fik besked om, at de var blevet forsinket. Nogle hundrede er strandet, lyder det fra en talsmand i lufthavnen til The Guardian.

Juledag kommer titusinder så til at vågne op til mere kaos med oversvømmede hjem, ingen elektricitet og problemer med at komme hjem på grund af de mange trafikale problemer, skriver Sky News og The Guardian.

Særligt vil hjem i den sydøstlige del af England få problemer med strømsvigt. Omkring 300.000 folk har oplevet at have mørklagte hjem på grund af vejret, men det forventes, at de fleste vil have det tilbage i løbet af 25. december.

Derudover har myndighederne i blandt andet Surrey udstedt en advarsel om oversvømmelse, og brandmænd har måtte aflyse julen for at hjælpe de folk, der skal evakueres fra de oversvømmede områder.