Stjerne fra 'Rap fyr i LA' død nytårsaften

Will Smiths onkel fra 90’er-serien ‘Rap fyr i L.A.’ blev 65 år gammel

Nytårsaften døde skuespilleren James Avery på et hospital i Los Angeles, skriver det amerikanske gossip-site TMZ. Af mange er han bedre kendt som ‘Uncle Phil’ i komedieserien ‘Rap fyr i L.A.’.

Serien gik sin sejrsgang i 90’erne, hvor Will Smith spillede den bærende rolle som den kvikke fyr fra ghettoen, der flyttede ind hos sin rige onkel og hans familie i Los Angeles. James Avery havde rollen som den korpulente onkel, der somme tider havde svært ved at styre sin livlige nevø i form af Will Smith.

Skuespilleren Alfonso Ribeiro, der i samme serie havde rollen som Carlton, fortalte om dødsfaldet på sin Twitter-profil.

- Jeg er meget ked af at måtte fortælle, at James Avery er død. Han var som en anden far for mig. Jeg vil savne ham meget, skriver han.

Den amerikanske hjemmeside TMZ beretter, at James Avery døde efter en hjerteoperation. Det skete på et hospital i Los Angeles nytårsaften, siger kilder til TMZ.

Ud over ‘Rap fyr i L.A.’ har Avery medvirket i et hav af film og tv-serier. Blandt andet ‘Grey’s Anatomy’ og ‘L.A. Law’. Avery blev 65 år gammel.