Udland

Stjal ædelsten for 350 millioner: Diamant-tyve var forklædt som politi

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Sikkerhedsfolk i lufthavnen i Bruxelles, som mandag var udsat for et gigantisk diamant-kup, sikrer et hegn på lufthavnsområdet. Nu viser det sig, at de otte røvere angiveligt var klædt som politifolk.  Foto: ERIC VIDAL

Otte mænd lykkedes sandsynligvis med at gennemføre et af verdenshistoriens største diamantrøverier, fordi de var forklædt som politi.

Røverne var klædt i politiuniformer og kørte ind på lufthavnsområdet i biler med blå blink på taget.

Det skriver flere belgiske medier.

Læs også: Gigantisk kup i Bruxelles: Bevæbnede mænd stjal diamanter for 350 millioner kr

Det tog ikke de bevæbnede mænd meget mere end fem minutter at røve uslebne diamanter til en værdi af omkring 350 millioner danske kroner. Selve røveriet tog ikke mere end fem minutter

Mandag aften kørte røverne i to biler gennem et hul i hegnet til lufthavnen. Derefter overfaldt de en værditransport, hvor personalet var ved at laste en større mængde diamanter over i et ventende fly.

Nu melder spørgsmålet sig, hvordan det gigantiske kup overhovedet kunne lade sig gøre.

Èn af forklaringerne kan være, at røverne forsøgte at fremstå som politi. Anja Bijnens, talskvinde for den belgiske anklagemyndighed, oplyser, at alle røverne var iført politiuniformer.

- Dette, kombineret med, at de to biler, de kørte i, havde blinkene blåt lys, indikerer, at de havde til hensigt at efterligne politifolk, siger hun ifølge VG til den belgiske avis De Standaard.

Relaterede

Det læser andre