Nu skal man ikke fortabe sig i halve eller hele rygter. Men Det Demokratiske Parti hader WikiLeaks af en eneste grund: Folkene bag stadig sætter rygter i gang om, at de ligger inde med dokumenter, der en gang for alle sætter en stoppe for Clinton

Findes der dokumenter, der en gang for alle vil eliminere Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clintons, muligheder for at blive USAs 45. præsident? De rygter har cirkuleret længe. Frygten fik i sommer næring, da en lang række dokumenter fra Demokraternes partihovedkvarter lækkede til offentligheden, kort før partiet holdt dets konvent i Philadelphia i slutningen af juli.

Det er selvfølgelig stifteren af WikiLeaks, Julian Assange, der flere gange har antydet, at han har så belastende dokumenter om Hillary Clinton, at det - hvis han offentliggør dem - vil få hendes præsidentdrømme til at forsvinde som dug for solen. Til Fox News-studievært Megan Kelly har han flere gange antydet, at dokumenterne viser en hidtil ukendt side af Clinton og hendes fond, The Clinton Foundation. Hvem der har givet penge, og hvad Clinton har måttet »levere« som gengæld for pengesummerne.

Ifølge flere amerikanske medier ville Assange have sendt en ny ladning lækkede emails ud i dag. Men det er ifølge blandt andet Fox News skudt til onsdag. Men så skulle det også være rigtig nok. Offentliggørelsen vil foregå onsdag eftermiddag gennem et videolink i Berlin fra London, hvor Assange befinder sig. Han har i fem år siddet på den ecuadorianske ambassade for at undgå at blive udvist til Sverige, hvor der venter ham en retssag for forskellige kriminelle forhold, blandt andet en påstået voldtægt.

Blev Seth Rich likvideret?

Assange offentliggjorde i juli 20.000 emails, der afslørede, at flere topmedlemmer af Det Demokratiske Parti åbent støtttede Hillary Clinton og saboterede hendes modkandidat, Bernie Sanders', kampagne. Afsløringerne fik Hillary Clintons største støtte i partiet, formanden Debbie Wassermann Schultz, til at træde tilbage.

Udskydelsen af offentliggørelsen hævdes at være sikkerhedsgrunde. Assange frygter mere end noget andet for sit liv. Clinton skulle nemlig ifølge mails have joket med at sende en drone efter ham. Og en af Det Demokratiske Partis computereksperter, den kun 27-årige Seth Rich, blev i juli måned fundet gennemhullet af kugler i ryggen i den nordlige del af Washington, efter at der havde været forlydender fremme om, at det var ham, der havde lækket mails til WikiLeaks, hvilket kategorisk er blevet afvist fra demokratisk side.

Politiet sagde ganske vist, at det var en banalt røveri. Rich var gået hjem fra en bar og var gået ad en relativ mørk vej for at komme hjem. Men både hans tegnebog, hans mobiltelefon og hans tøj var intakt, da politiet fandt ham. Så konspirationsteoretikerne har længe sagt, at det var en likvidering, der var foregået, for at få Rich standset, inden der blev lækket flere dokumenter. Og nogle amerikanere tror på det. For valgkampen har været mere end almindeligt modbydelig længe, både mellem de to stridende parter, men også med indblanding udefra blandt andet fra WikiLeaks og påstået hacking af officielle computere fra russisk side.

Putin spiller rolle

Nu siger den slags rygter mere om brutaliteten i valgkampen end om realiteterne. Og dog. For WikiLeaks har ulovligt skaffet sig adgang til masser af informationer tidligere, og det er helt åbenlyst, at det er Det Demokratiske Parti, Assange og co. er ude efter. Ikke Republikanerne. Assange vil for alt i verden forhindre Clinton i at blive præsident.

Demokraterne hævder derfor, at russerne, som jo siges at støtte Assange og en af hans trofaste medarbejdere, Edward Snowden, ønsker republikanernes kandidat, Donald Trump, som præsident. Det skal ifølge Demokraterne foregå ved, at de sidste uger af valgkampen bruges på, at WikiLeaks finder alt det beskidte materiale, man kan opdrive om Clinton. For Trump har angiveligt ifølge denne teori vist respekt for Putin, hvilket Clinton ikke har. Så på den måde spiller Putin en rolle i valgkampen, siger ikke alene Demokraterne, men også de amerikanske efterretningstjenester.

Konspirationer altsammen. Ikke helt. Demokraterne frygter Assange med god grund. Og Republikanerne kan af uvisse årsager slappe af. Men onsdag afgøres valget. Clinton ryger ud. Eller også er det hele bare noget, Assange sætter i omløb for at gøre sig interessant. Uanset hvad, så er der ingen, der tager nogen chancer. Der er trods alt hacket alt for mange informationer fra de amerikanske computere i de sidste mange måneder. Fra militæret, fra udenrigsministeriet og fra Demokraterne. Så hvem ved?