Der er ikke nogen radiokontakt til fragtskibet Mærsk Tigris, som tirsdag er blevet beslaglagt af de iranske myndigheder. Det fortæller Rickmers Group, der ejer skibet.

Maersk Tigris er i øjeblikket en blinkende prik på et overvågningsbillede over skibsfarten ud for Iran.

Skibets ejer, Rickmers Group, som lejer skibet ud til Maersk, fortæller, at man har mistet radiokontakten til skibets 24 mand store besætning, efter skibet tidligere tirsdag blev beslaglagt af de iranske myndigheder.

»Efter skibet blev sendt ind i iransk farvand, har vi mistet al radiokontakt med skibet og dets besætning, og vi kan se, at skibet er blevet fragtet længere ind i iransk farvand,« siger Cor Radings, talsmand for Rickmers Group, som følger situationen nøje.

»Vi følger det med stor alvor. Vi er i kontakt med de internationale myndigheder og forsøger at genetablere kontakten med skibet,« siger Cor Radings.

Rickmers Group har endnu ikke nogen idé om, hvorfor Iran valgte at beordre skibet ind i iransk farvand.

»Det kom uventet, og vi afventer nu yderligere information om sagen,« siger Cor Radings, som også bekræfter, at der blev affyret varselsskud fra iranerne, men at der ikke er sket skade på skibet.

Ifølge de iranske myndigheder skyldes tilbageholdelsen, at Maersk Tigris ulovligt sejlede ind i »Irans territorialfarvand«. Iranerne forsikrer ifølge det iranske nyhedsbureau Tasnim, at der hverken ligger militære eller politiske motiver bag episoden, skriver Reuters.

Cor Radings oplyser, at skibet, der var på vej fra Saudi-Arabien til De Forenede Arabiske Emirater, sejlede med »normale« varer i containerne såsom elektronik og tekstiler. Cor Radings afviser samtidig, at der er våben eller våbendele om bord på skibet.

Det bekræfter Maersk Line, der følger sagen, også over for Berlingske Nyhedsbureau.

»Vores skibe sejler ufatteligt sjældent med våben eller ammunition,« siger Michael Christian Storgaard, talsmand for Maersk Line.

De 24 besætningsmedlemmer kommer fra Østeuropa og Asien.