Ny udforskning af verdens største koralrev, Great Barrier Reef i Australien, afslører, at korallerne blomstrer helt ned til 125 meters dybde. Se billederne af de hårdføre, smukke koraller.

En fjernstyret ekspedition har fundet de hidtil dybeste koraller i verdens største koralrev, Great Barrier Reef, der ligger i Australien. Det skriver Videnskab.dk. http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/fantastiske-dybhavskoraller-fundet-ved-great-barrier-reef

Korallerne blomstrer helt ned til 125 meters dybde, og ekspeditionens leder, Pim Bongaerts fra Universitetet i Queensland, finder opdagelsen dybt fascinerende.

Se billederne af korallerne på Videnskab.dk

- Det viser, at korallerne i Great Barrier Reef eksisterer på langt større dybder, end vi nogensinde har kunnet forestille os, siger han ifølge Videnskab.dk. Bongaerts og hans kollegaer opdagede dybhavskorallerne i forbindelse med, at de udforskede Great Barrier Reef for at forstå, hvordan klimaforandringerne ændrer havene.

Ved hjælp af et fjernstyret ubemandet fartøj, ROV, kunne forskerne komme ud over kanten af den australske kontinentalsokkel, hvor havbunden styrtdykker hundredvis af meter. Dernede tog fartøjet prøver af koraller af typen Leptoseris, som hidtil kun er fundet på omkring 100 meters dybde.

Læs også på Videnskab.dk: Kan undervandsparker redde koraller?

Opdagelser viser, hvor lidt vi egentlig ved om Great Barrier Reef, og hvor meget vi endnu har til gode, fortæller Bongaerts.

Great Barrier Reef er verdens største koralrev, der ligger i koralhavet ud for Queenslands kyst og strækker sig 2.300 kilometer parallelt med Australiens nordøstkyst. Koralrev består af undersøiske stenlignende strukturer, der udskilles af koraller. Selve korallerne er kolonier af bittesmå levende dyr, der findes i havvand, som indeholder næringsstoffer.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hvorfor kan man ikke sluge en skefuld kanel?

Alle mænd har engang været kvinder

Apollo-astronauterne efterlod deres bæ på Månen