____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Tirsdag er det tre år siden, at den norske massemorder Anders Behring Brevik nedskød 69 uskyldige mennesker på øen Utøya med koldt blod, og dræbte yderligere otte mennesker i regeringskvarteret i Oslo ved en terroraktion.

Selv om tiden iler, læger den ikke alle sår, og 22. juli 2011 står stadig frisk og stærk i den norske hukommelse.

Derfor markerer nordmænd over hele Norge dagen på forskellig vis.

Både tirsdag og onsdag vil Utøya være åben for de mange pårørende, der er berørte af tragedien.

Norge - Utøya


I år er det sidste gang, at mindedagen foregår på øen, som den så ud, da blodbadet fandt sted. En ombygning af øen er allerede i fuld gang, og det har skabt voldsomme følelser hos de efterladte.

Statsminister Erna Solberg forsikrer de efterladte om, at deres børn altid vil blive husket, uanset hvad.

– Det de (de efterladte, red.) skal huske er, at deres børn vil blive mindet af os. Uanset hvad der sker på Utøya og på hvilken måde, så kommer minderne efter de børn, der døde og de mange, der blev sårede, til at være vældig stærke i det norske samfund, siger hun til det norske nyhedsbureau NTB.

De mange dræbte bliver ifølge den norske avis VG også mindet ved en højtidelighed i Oslo, hvor statsminister Erna Solberg klokken ti holder en tale og lægger en krans ved det sted, hvor terroraktionen i hovedstaden fandt sted.

Klokken 12 er der en mindegudstjeneste i domkirken i Oslo, og senere på dagen deltager Solberg i en mindehøjtidelighed på Utøya.

Også i Trondhjem bliver ofrene mindet ved en ceremoni i Rådhusparken.

Her kan du se, hvordan massakren fandt sted på Utøya.