PHILADELPHIA: Det demokratiske konvent syder af rygter om Trumps russiske forbindelser. Og drejebogen er som følger:

En amerikansk spindoktor allierer sig med den russiske efterretningstjeneste for at knuse en politisk modstander, således at hans kandidat kan vinde et amerikansk præsidentvalg. Og spindoktoren har let ved sit forehavende, fordi hans kandidat tilfældigvis også er Moskvas mand, mens den politiske modstander er frygtet i Kreml som en notorisk koldkriger med masser af beskidte tricks i ærmet.

Sæt navnet Paul Manafort – den republikanske præsidentkandidat Donald Trumps kampagnechef – ind i rollen som spindoktoren og Demokraternes Hillary Clinton, Republikanernes Donald Trump og den russiske præsident, Vladimir Putin, ind i de andre roller i den rækkefølge, og man har en konspiratorisk historie hjemme.

Problemet er, at det ikke er et filmmanuskript. Der bliver rent faktisk diskuteret på Det Demokratiske Partis konvent i Philadelphia. Måske ikke i alle detaljer, for ikke meget af det kan bevises. Men meningen er god nok. Putin er ved at ødelægge Clintons chancer for at blive præsident, hvis man skal tro hendes egen kampagnechef, Robby Mook.

Putin foragter Hillary Clinton

Men lad os først se på facts. 20.000 e-mails er blevet hacket fra det demokratiske partis hovedkvarter. Det blev de i april eller maj. E-mailene fortæller en historie om en partiledelse, der helt imod reglerne lægger strategier for, hvordan Clinton kan vinde over sin konkurrent, Bernie Sanders.

Man ved endvidere, at både Trump og Putin gentagne gange har udtrykt stor beundring for hinanden. Man ved også, at Putin foragter Clinton, fordi han mener, at hun stod bag sabotageforsøg på hans valgkamp i 2012 ved at støtte oppositionens storstilede demonstrationer.

Man ved også, at Manafort har arbejdet som lobbyist for russiske nationalister i Ukraine og har forbindelser til Kreml. Og man ved, at russiske efterretningstjenester i mange år har hacket sig ind på amerikanske regeringscomputere og partipolitiske servere for at finde belastende materiale om netop politikerne.

Det gør alle. Men det er ikke normalt, at e-mails bliver lækket så målrettet mod et enkelt parti på et tidspunkt, hvor den angrebne part står midt i en valgkamp, og dagen før, at partiet indleder sit konvent for at hylde partiets præsidentkandidat. Det anses for at være en planlagt handling for at skade en enkelt politiker, og det vækker opsigt.

»Fancy Bear« og »Cozy Bear«

Hvad har man af indicier?

Alt tyder på, at det er russiske efterretningstjenester, der står bag. GRU og FSB og to hackere eller hackergrupper med de kulørte navne »Fancy Bear« og »Cozy Bear«. Man har desuden en række klare indicier for, at også republikanske e-mails er blevet hacket. Men de er ikke blevet offentliggjort. Det har bestyrket mistanken om, at det kun er Demokraterne, hackerne ville skade.

Man ved også, at Trump har haft forretninger i Moskva. Men man kender ikke omfanget af dem eller for den sags skyld omfanget af hans økonomiske engagement i Rusland.

Hvad er der ikke beviser for? At Manafort på noget tidspunkt har talt med russere under denne valgkamp og slet ikke, at han skulle have bedt om en tjeneste. Der er heller ingen beviser for, at Putin har noget med det at gøre, selv om tanken er nærliggende, hvis ellers det er rigtigt, at GRU og FSB står bag.

Der er heller ingen beviser for, at nogen har villet gå direkte efter Demokraterne. Det er almindeligt, at fremmede efterretningstjenester rammer i flæng for at skade en politisk valgkamp. Og der er slet ingen beviser for, at Trump på nogen måde er allieret med Putin andet end den gentagne beundring, de to har udtrykt for hinanden.

Russiske milliardærer

Men den 67-årige Manafort er koden til konspirationen. Han har som nævnt arbejdet for russiske nationalister i Ukraine, især for Viktor Janukovitj, som er en nær ven af Putin. Janukovitj hyrede ham først som kampagnechef ved det ukrainske valg i 2004 – det valg der efterfølgende udløste en ny revolution.

Manafort har også arbejdet for en af Ukraines rigeste mænd, Rinat Akhmetov, som er nær ven med både Putin og Janukovitj. Han er ifølge Forbes god for 2,8 mia. dollar (ca. 19 mia. kr.). Og Manafort fik sine forbindelser til de russiske nationalister gennem Oleg Deripaska, som også er en russisk forretningsmand med en formue på 3,5 mia. dollar (godt 23 mia. kr.).

Og hvad med Trumps forretningsforbindelser? Hans søn. Donald J. Trump, sagde i 2008 ifølge Newsweek, at pengene strømmede ind fra Rusland. Men en talsmand for Trump-kampagnen sagde i går, at Trump ikke har nogen økonomiske interesser bundet til Rusland.