Ruslands rigeste mand og ejer af verdens største nikkelproducent, Vladimir Potanin, ønsker i disse dage højst sandsynligt, at han havde fået sig en ægtepagt. I hvert fald går hans nu tidligere kone efter halvdelen af hans formue på 100 milliarder kroner.

Det skriver cnn.com.

Parret blev skilt sidste år, og Vladimir Potanin tilbød hans kone gennem 30 år, Natalia Potanina, et forlig, der inkluderede en månedlig godtgørelse på godt 1,7 millioner kroner om måneden og huse i Moskva, London og New York.

Men det sagde hun nej til.

For ifølge Natalia Potanina er det kun en lille del af, hvad der retmæssigt er hendes. Hun fastholder, at Vladimir Potanins virkelige værdier skal findes hos offshore-virksomheder, og hun har nu sat gang i en international retssag for at få fat i dem.

Vladimir Potanin ejer og leder verdens største nikkelproducent, Norilsk Nickel. Firmaet har en markedsværdi på mere end 200 milliarder, og Vladimir Potanin ejer 30 procent af virksomheden.

Det er blandt andet de procenter, som hans eks-kone nu vil have fat i. Ifølge Natalia Potanina ejer hun halvdelen af hendes eks-mands virksomhed, fordi hun efter russisk lov har ret til halvdelen af den rigdom, som er erhvervet i løbet af ægteskabet.

Hun ved dog endnu ikke, hvad hun vil bruge de mange milliarder til, hvis det lykkes hende at få fingrene i dem. Men hun ved, hvad hun vil gøre med sin del af Norilsk Nickel.

»Jeg vil give min del til staten. Jeg vil undgå virksomhedskonflikter. Jeg vil have sådan et stort, strategisk objekt under statens kontrol,« siger hun til cnn.com.

Samtidig fortæller hun, at skilsmissen har gjort hende meget ondt.

»Jeg føler mig fornærmet efter at have levet med ham i 30 år. Jeg elskede ham så meget, det var et stort, personligt drama for mig,« siger Natalie Potanina.

Parret fik tre børn sammen. Ifølge russiske medier har Vladimir Potanin siden skilsmissen giftet sig med en ny kvinde.

Mangemilliardærens advokat mener, at det tilbud, som Natalie Potanina fik, 'burde være mere end nok'.

Det indledende retsmøde i sagen finder sted den 1. juli.