Passagerer fik at vide at kvinder og børn skulle reddes først, men afhøring af vidne afslører, at rige russere bestak sig til pladser i redningsbådene.

De italienske myndigheder undersøger ifølge den norske avis Dagbladet påstande om at rige russere sprang foran i køen for at redde livet, da krydstogtsskibet Costa Concordia gik på grund ved øen Giglio d. 13 januar i år.

Mindst 16 døde, men flere savnes fortsat. Over 4000 passagerer og besætningsmedlemmer reddede livet.
 
Den opsigtsvækkende anklage stammer angiveligt fra vidne-afhøringer, som nu skal undersøges nærmere.

52-årige Franca Anichi, der bor tæt ved havnen på Giglio, fortæller til tyske medier, at hun forventede at de første redningsbåde, som kom i land, ville være fyldt med kvinder og børn. Istedet var det velklædte mennesker, der talte russisk.

Kaptajnen på Costa Concordia, Francesco Schettino sidder i dag i husarrest efter at han er stemplet som hovedskurk for det katastrofale forløb, da det enorme skib stødte på et rev tæt på land.

Evakueringen af Costa Concordia var ifølge øjenvidner stærkt kaotisk. Flere medlemmer af besætningen vidste tilsyneladende ikke hvordan redningsbådene fungerede. Og kaptajnen har forklaret at han ikke forlod skibet frivilligt, men ved et uheld faldt overbord og ned i en af redningsbådene.