De første officielle forhandlinger mellem den afghanske regering og Taleban indledes tirsdag i Pakistan. Angrebene fra Taleban fortsætter.

AFGHANISTAN: En delegation fra den afghanske regering er rejst til Pakistan for at mødes med repræsentanter fra oprørsgruppen Taleban. Det oplyser den afghanske præsident Ashraf Ghani tirsdag ifølge Reuters.

Mødet mellem de to parter er første officielle forsøg på reelle fredsforhandlinger efter mere end 13 år med kamp.

Præsident Ghani har tidligere ytret ønske om at holde fredsforhandlinger med Taleban. Her opfordrede han også Pakistan til at være en del af forhandlingerne. Indtil tirsdag har der kun været uofficielle samtaler mellem parterne.

Præsident Ghani har tidligere udtalt, at fredsforhandlingerne kan tage flere år, før der ligger et resultatet, og at volden i den periode kan stige. Det skriver Reuters.

Tirsdag har der været to angreb fra Taleban på udenlandske tropper i den afghanske hovedstad, Kabul. En blev dræbt og flere blev sårede.

Der er fortsat flere tusind internationale tropper i Afghanistan, selv om de fleste udenlandske styrker forlod landet ved udgangen af 2014. Der er op til 160 danske soldater og 9.800 amerikanske i landet, hvor de fortrinsvis arbejder med at uddanne den afghanske hær og sikkerhedsstyrker.

John McCain, senator i den amerikanske delstat Arizona, er tirsdag på besøg i Afghanistan. Her lød budskabet, at de amerikanske styrker skal blive længere i landet for at sikre stabilitet.

Lige nu er planen, at USA i 2016 trækker styrkerne helt ud af Afghanistan, og herfra kun vil have en ambassade i landet.