Madeleine McCann forsvandt under en ferie i Portugal i 2007.
Madeleine McCann forsvandt under en ferie i Portugal i 2007. Foto: HO

En privatdetektiv påstår, at den forsvundne Madeleine McCann er i Paraguay. Kendt dansk efterforsker mener ikke, at det er usandsynligt, at den britiske pige kan være i live.

Næsten ni år er der gået, siden den lille britiske pige Madeleine 'Maddie' McCann forsvandt under en ferie med sine forældre og tvillingesøskende i Praia da Luz i det sydlige Portugal. Trods en storstilet eftersøgning har ingen med sikkerhed set den lille pige siden den 3. maj 2007.

Onsdag fik Maddies forældre, Gerry og Kate, dog fornyet deres håb om, at de muligvis kan få deres datter at se igen, da privatdetektiven Miraz Ullah Ali meddelte, at han havde oplysninger om, at pigen befinder sig i byen Areguá i Paraguay i Sydamerika. Det skriver britiske The Sun og The Mirror.

FILE PORTUGAL MADELEINE MCCANN LIBEL CASE

»Mit hold og jeg har fået informationer om, at Madeleine ankom til Paraguay for en måned eller to siden, og at hun bor i Aregua hos en kvinde,« sagde Ali til Color ABC ifølge The Sun. Angiveligt havde privatdetektiven også indrykket annoncer i en lokal avis med samme oplysninger, skriver The Mirror.

FILE PORTUGAL MADELEINE MCCANN LIBEL CASE

Det nye spor fik angiveligt ifølge detektiven sat en massiv efterforskning i gang, men omfanget af efterforskningen er ikke blevet bekræftet. I stedet har politiet sat spørgsmålstegn ved privatdetektivens troværdighed. Politiet i Paraguay har dog oplyst, at man forsøger at komme til bunds i sagen.

»Denne nyhed går verden rundt og er meget vigtig. Så hvis kvinden og pigen er i området, så må vi finde pigen, så hun kan blive returneret til hendes familie,« har en talsmand fra politiet i Paraguay udtalt ifølge The Sun.

Mysteriet om Basse

Selv om sporet er svagt, så er der stadig håb for den forsvundne pige.

For Madeleine McCann kan sagtens være i live, selv om ingen officielle livstegn er bekræftet fra hende siden hendes forsvinden. Det mener den tidligere chef for rejseholdet, Kurt Kragh.

»Hvis der er nogen, der har taget hende med henblik på at adoptere, så kan hun sagtens være i live et sted i den store verden. Det er jo klart,« siger Kurt Kragh med henvisning til en af de velkendte teorier som blandt andet en tidligere britisk ekspert har opstillet - nemlig at Madeleine McCann blev bortført af et par, som brændende ønskede sig et barn.

Her ses to computerskabte fontomtegninger af Madeleine McCann, som man mener, at hun kunne have set ud i 2009.
Her ses to computerskabte fontomtegninger af Madeleine McCann, som man mener, at hun kunne have set ud i 2009. Foto: Ho

»Jeg har svært ved at tro det, men hvis det er tilfældet, så er det fordi der er nogen, der har bortført hende, fordi hun skulle sælges, eller fordi de selv ikke havde noget barn. Det kan man jo aldrig afvise, det er jo sket flere gange før andre steder i verden,« siger Kurt Kragh og forklarer, at det i de sager typisk er kvinder, der ikke har kunnet få børn, der har stjålet de forsvundne børn.

oleogco

Og hvis det er tilfældet, så kan hun sagtens være endt i et land mange kilometer fra Portugal. Tidligere har en britisk privatdetektiv peget på steder som Brasilien eller Madeira som mulige steder, hvor Madeleine kan være blevet bragt til.

»Det er jo ikke svært at tage et barn med i en flyver med falsk pas og flyve om på den anden side af Jorden. Især ikke, hvis man sørger for, at hun får noget beroligende under flyveturen, så hun sover. Og man kan jo nemt skaffe falske papirer. Så det synes jeg ikke er umuligt,« siger Kurt Kragh.

Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry McCann, har aldrig opgivet at finde deres datter.
Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry McCann, har aldrig opgivet at finde deres datter. Foto: FRANCISCO LEONG

En anden teori lyder på, at Madeleine McCann er blevet bortført af en pædofilring. Og hvis det er tilfældet, så tror Kurt Kragh dog ikke på, at hun længere lever.

»Hvis hun er blevet bortført af en pædofil med henblik på seksuelt misbrug, så tror jeg simpelthen ikke, at hun er i live,« siger han.

1PORTUGAL-BRITAIN-MISSING-CHILDREN-FILES

Kurt Kragh undrer sig dog over de nye påståede oplysninger fra privatdetektiven, der mener at have set den forsvundne pige. Han mener ikke, at de virker troværdige.

SMS

Tophistorier

Her er Laudrups nye trænerjob
Se Ritzau: Michael Laudrup stopper i Lekhwiya. ARKIVFOTO: Michael Laudrup, head coach of Qatar's Lekhwiya, reacts during their AFC Champions League soccer match against Iran's Persepolis at Abdullah bin Khalifa Stadium in Doha April 22, 2015. REUTERS/Fadi Al-Assaad

Her er Laudrups nye trænerjob

Barnebarn slog alarm: Sådan døde Arne Melchior
Mindehøjtidelighed i synagogen i Krystalgade tilbage i februar 2015. Arne Melchior, og bag ham Søren Pape.

Barnebarn slog alarm: Sådan døde Arne Melchior

Christiane har født: Han ligner sin mor på en prik
Her ses Christiane Schaumburg-Müller på den røde løber for fire måneder siden.

Christiane har født: Han ligner sin mor på en prik

Afsløret af brandsår: 17-årig dreng er anholdt for bilbrand
Fredag aften og natten til lørdag var der igen flere bilbrande i Københavnsområdet. Her slukker brandvæsenet en brand i en bil i Gentofte.

Afsløret af brandsår: 17-årig dreng er anholdt for bilbrand

Renault-boss kommer med stor indrømmelse over for Magnussen: Derfor trækker afgørelse ud

Renault-boss kommer med stor indrømmelse over for Magnussen: Derfor trækker afgørelse ud

Endnu en deltager giver op i Robinson i aften: 'Har jeg taget for mange svagpissere med i år?!'

Endnu en deltager giver op i Robinson i aften: 'Har jeg taget for mange svagpissere med i år?!'

Rystende billede af IS-sexslave gik verden rundt: Sandheden bag kan dog være en anden
Foto: Twitter

Rystende billede af IS-sexslave gik verden rundt: Sandheden bag kan dog være en anden

23-årige Sara tæsket ihjel: Nu bisættes hun

23-årige Sara tæsket ihjel: Nu bisættes hun

Hitter på Facebook