Præsident Koroma genvalgt i Sierra Leone

Sierra Leones præsident, Ernest Bai Koroma, blev fredag genvalgt til en ny periode med 58,7 procent af stemmerne.

SIERRA LEONE: Fordi den 59-årige præsident Ernest Bai Koroma vandt med over 55 procent af stemmerne, blev han kåret som vinder af valget i Sierra Leone allerede efter første runde. Det skriver vg.no.

Det afgørende for det vestafrikanske land bliver nu, om den ene af oppositionskandidaterne, den tidligere militærleder Julius Maada Bio, vil acceptere resultatet, da han flere gange har påstået, at der har foregået valgfusk. Den 48-årige Bio fik ifølge nyhedsbureauet Reuters 37,4 procent af stemmerne.

Højere levestandard, fortsat stabilitet efter borgerkrigen og bekæmpelse af arbejdsløshed blandt unge har været blandt de vigtigste spørgsmål under valgkampen. Koromos parti, All People’s Congress (APC), er blevet rost for at slå ned på korruption, bringe udenlandske investeringer til landet, forbedre infrastrukturen samt etablere gratis lægehjælp til visse grupper.

- Vi vil fortsætte med at tiltrække investeringer og bekæmpe korruption, sagde Koroma ifølge Reuters i en sejrstale til sine jublende tilhængere i hovedstaden Freetown.

- Jeg vil sørge for, at velstand bliver ligeligt fordelt i hvert distrikt og i hver en region. Arbejdet starter i dag, tilføjede han.

Sierra Leone er fortsat præget af den 11 år lange borgerkrig, landet har været igennem. To tredjedele af indbyggerne levet i total fattigdom, og arbejdsløsheden er høj.

Præsidentvalget er den tredje nationale afstemning siden slutningen af borgerkrigen, der varede fra 1991 til 2002 og gjorde Sierra Leone til en berygtet slagmark over »bloddiamanter« for oprørere og børnesoldater.

Valgtilforordnede og observatører har ifølge Reuters meldt om en stor og entusiastisk valgdeltagelse, og iagttagere kalder processen »fri og retfærdig«.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08