KØB PLUS!

Politiet jagter falske Adam Lanzaer

'Mit navn er Adam. Jeg er bare en almindelig 20-årig fra Jersey. Jeg elsker min mor. Jeg elsker også børn. Jeg elsker virkelig også pistoler!'.

Sådan lyder det på en af de utallige falske Facebook-profiler, hvor folk udgiver sig for at være den 20-årige Adam Lanza, der gik amok og skød 20 børn og seks voksne og derefter tog sit eget liv på Sandy Hook Elementary School i Conneticut i USA fredag morgen.

Politiet går nu kraftigt ud og fordømmer de falske profiler på Facebook, hvor folk enten udgiver sig for at være Adam Lanza eller at være vidner til skyderiet.

- Der bliver lige nu posted vildledende information på sociale medier, og nogle udgiver sig for at være morderen og andre lader som om, de var vidner og kommer med forkerte oplysninger, sagde en talsmand for Newton Politi Paul Wance på et pressemøde søndag.

USAs føderale politi efterforsker lige nu, hvem der har lagt de falske profiler på Facebook, og signalet til dem er helt klart:

- Dette er en forbrydelse og bliver efterforsket, og når vi opdager, hvem de skyldige er, vil de blive retsforfulgt, siger talsmanden.

Han understregede, at kun den information som kom fra hans talerstol var korrekt.

Politiet var på søndagens pressemøde meget sparsomme med at give nogen detaljer fra efterforskningen og nægtede at svare på spørgsmål fra journalister om, hvad motivet til den tragiske episode kan have været.

Lige nu efterforsker politiet, hvor den 20-årige fik håndvåbnene, en Glock og en Sig Sauer, og riflen, en Bushmaster-riffel fra. De blev fundet efter skyderiet. Men de vil endnu ikke bekræfte forlydender om, at det var Adams egen mor Nancy Lanza, der ejede våbnene, som der ellers har været spekuleret i i amerikanske medier.

Skød mor med hendes egen pistol: Rigmandssøn havde det svært

Moderen måtte også lade sit liv, da hendes søn skød hende ned, inden han tog hen på skolen den morgen.

Politiet ville heller ikke beskrive åstedet i detaljer, og Paul Wance kom ikke med nogen yderligere oplysninger om efterforskningen.

Læs også: