Politiet fandt utrolige 1,7 ton kokain under razzia

1,7 ton. Så meget kokain fandt narkobetjente i Paraguay under en kæmpe razzia lørdag aften. Den enorme kokainfangst blev beslaglagt på en gård i nærheden af den østlige by Salto del Guairá, omkring 400 kilometer fra hovedstaden Asunción, skriver AP ifølge ABC News.

Lederen af politiets narkoenhed, Francisco de Vargas, oplyser ifølge BBC, at det er den største narkofangst i Sydamerika i hele 2012.

Salto del Guairá ligger ikke langt fra grænsen til nabolandet Brasilien, og Det Nationale Anti-Narkotika Sekretariat i Paraguay oplyser, at de 1,7 ton kokain var på vej til at blive fløjet til Brasiliens hovedstad, Rio de Janeiro, og muligvis også til andre lande i fem små flyvemaskiner.

I alt 20 mennesker fra Paraguay og nabolandene Brasilien og Bolivia blev anholdt under razziaen, deriblandt landets mest eftersøgte forbryder, Ezequiel de Souza, samt den bolivianske narkobaron Marco Antonio Rocca Ali, bedre kendt som »El Presi«.

Politiet beslaglagde desuden flere våben og en række små flyvemaskiner, og de regner med at finde flere poser med kokain gemt under jorden eller i den skov, der ligger i nærheden af gården.

Paraguays præsident, Federico Franco, lykønskede de 40 politibetjente, der deltog i aktionen, og roste dem for deres indsats.

- Paraguay er forpligtet til at bekæmpe narkotikahandel. Vores land vil blive kendt ude i verden som en uafhængig nation - ikke som et land, der handler med narko, sagde præsidenten ifølge BBC.

Bolivia, der grænser op til Paraguay mod nordvest, er en af Sydamerikas største kokainproducenter, og Brasilien mod øst er et af de lande i verden med det største forbrug af ulovlige stoffer.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08