Udland

Politi slår ned på forbudt Putin-demonstration

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Flere oppositionsledere er blevet anholdt forud for demonstration mod præsident Vladimir Putin.

RUSLAND: Mindst tre russiske oppositionsfigurer blev lørdag tilbageholdt af politiet, da de forsøgte at nå frem til en demonstration i det centrale Moskva arrangeret af præsident Vladimir Putins modstandere. De russiske myndigheder har nedlagt forbud mod demonstrationen.

Sergej Udaltsov fra den russiske venstrefløj hævede ifølge nyhedsbureauet Reuters sin ene knytnæve i vejret, da politiet pågreb ham og førte ham ind i et ventende køretøj.

Derudover skal Ilya Jasjin og Ksenia Sobtjak, der begge beskrives som prominente medlemmer af oppositionen i Rusland, ligeledes være blevet tilbageholdt, da de var på vej mod demonstrationen, der afholdes foran den tidligere sikkerhedstjeneste KGBs gamle hovedkvarter på Lubjankapladsen i Moskva.

Ifølge Berlingskes korrespondent i landet, Simon Kruse, strømmer folk til for at deltage i demonstrationen, mens en politihelikopter flyver over området. Samtidig råber politiet i megafoner, at folk skal gå hjem.

Demonstrationen skal markere kulminationen på 12 måneders protester mod præsident Vladimir Putin.

Det læser andre