Otte politifolk såret efter nye sammenstød i Nordirland

Spændinger mellem katolikker og protestanter fører til nye sammenstød i Belfast.

NORDIRLAND: Otte nordirske politifolk blev torsdag såret under voldelige uroligheder efter nye demonstrationer i den nordirske hovedstad Belfast, skriver Reuters.

Protestantiske unionstilhængere stødte allerede før jul sammen med politi, efter det katolskdominerede byråds beslutning om at afslutte en århundredegammel tradition med at lade det britiske flag veje fra rådhuset i den britisk-kontrollerede nordirske provins. Mere end 40 betjente blev såret i de første uroligheder.

Demonstranterne havde været været på gaden i fredelige protester siden fredag, da pro-britiske loyalister stødte sammen med politiet. Der blev brugt benzinbomber mod betjentene i bydelen Mountpottinger, som er en protestantisk bydel, der grænser op til en katolsk enklave i den østlige del af byen. En større indfaldsvej blev blokeret med brændende barrikader, og en bil blev sat i brand.

Politiet oplyser, at omkring 100 demonstranter, hvoraf nogle var maskerede og bar britiske flag, var indblandet i urolighederne, der varede flere timer og førte til to anholdelser. Omkring 50 uromagere er indtil videre blevet sigtet.

BNB/Reuters

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

26/08
Privatøkonomi

Spar penge: Få styr på dit boliglån

16/07
Privatøkonomi

Scor en formue: En halv million mere i pension

10/09
Privatøkonomi

Få bankbogen til at svulme

22/08